1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Van Halkı Mısır İçin BM Ofisine Yürüdü
Van Halkı Mısır İçin BM Ofisine Yürüdü

Van Halkı Mısır İçin BM Ofisine Yürüdü

Van'da Müslüman Kardeşler ile Dayanışma İnisiyatifi, Mısır'da katledilen binlerce şehit için Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne yürüdü.

15 Ağustos 2013 Perşembe 23:15A+A-

İnisiyatif yetkilileri BM Ofisi önünde yaptığı basın açıklamasında Birleşmiş Milletlere, katledilen masum Mısır halkının sesine kulak verme çağrısında bulundu.

İkindi namazında Erciş yolu üzerinde bulanan Hz. Ebuzer Camiinde bir araya gelen Müslüman Kardeşler ile Dayanışma İnisiyatifi üye ve gönüllüleri, kılınan namazın ardından İstasyon Mahallesi, Terminal 1. Sokak, Hayırlar Caddesi üzerinde bulunan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne (UNHCR) doğru yürüyüşe geçti.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı UNHCR binasının önünde yapılan basın açıklamasını inisiyatif adına Cihad Aktaş okudu.

"Bugün Yakub'un Yusuf'un diyarında, Mısırda olan zulme karşı, susmayan vicdanlarımızın sesiyle sesimizi yükseltmek için buradayız" diyen Aktaş, 1928'de Hasan El Benna tarafından kurulan İhvan-ı Müsliminin, o gün de Siyonistler ve haçlı kuklalarının tüm engellemelerine rağmen, Hasan El-Benna şehit edilene kadar hızla büyüdüğünü ve binlerce taraftar bularak kutlu bir hareket haline geldiğini söyledi.

"İhvan tüm haksızlıklara rağmen şiddetten uzak duruyor"

Dünya Müslümanlarını sesi olmaya çalışan ve 85 yıllık bir geçmişe sahip olan bu hareketin, halkın iradesiyle ülkenin başına gelen temsilcisi olan Mursi ve onunla birlikte binlerce İhvan taraftarı ile liderlerinin, bir darbe girişimi sonucu şuan zindanlarda tutulduğunu hatırlatan Aktaş, "Darbeci zihniyetin, halkın iradesine zerre kadar saygısının olmadığını göstermesinin yanı sıra, ellerine sapan bile almayan İhvan'a karşı başlattığı katliama şahit oluyoruz. Dikkatinizi çekmek isterim ki İhvan öldürmüyor ölüyor. Onlar; 'siz bizi öldürseniz bile biz sizi öldürmeyeceğiz' diyor. İhvan tüm haksızlıklara rağmen şiddetten uzak duruyor, bu duruş Sisi ve sahiplerini zor durumda bırakıyor. Bu katliama vicdanını, gözünü, kulağını kapatan sözüm ona modern dünya devletlerinin, İslami bir gücün karşısında ne derece aciz kaldıklarını bir daha görüyor ve onları lanetliyoruz. İnsanların diri diri yakıldığını, meydanlarda on binlerin acımasızca tarandığını tüm dünya görüyorken Amerika ve diğer emperyalizm odaklarının hala Mısırda katliam yok demesi manidardır" dedi.

"Mısırlı kardeşlerimiz asla yalnız değiller"

Aktaş, "Mısırlı kardeşlerimiz bilsinler ki asla yalnız değiller. Onların kardeşliklerini ve kutlu direnişlerini selamlıyoruz. Bu gelen İslami bir devrimin ayak sesleridir. Allah'ın izniyle firavunlara karşı Musalar hiç bitmeyecektir ve hep galip gelecektir. Harun'un, Musa'nın gelişine sabrettiği gibi sabreden İhvan, zaferi mutlak tadacaktır" ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar batıya hak ve özgürlükler dersi verdi"

Bugün Adeviyye'de her fırsatta demokrasi naraları atan Batı dünyasına, İslami bir düşünce ile hak ve özgürlükler dersi verildiğini anlatan Aktaş, "Ve bu naraları atanların, demokrasi kavramının içini nasıl boşalttıklarını ve maske olarak kullandıklarını, demokrasinin İslam'ın hak ve hürriyet anlayışı karşısında ne kadar aciz bir düzen olduğunu, İslam'ın hak ve hürriyet anlayışı kadar geniş olmadığını ve günü kurtarma çabası içerisinde olan bir düzen olduğuna bizleri bir kez daha inandırmış durumdalar" dedi.

"Arap ligi! Amerika ve Siyonistlerin şakşakçılığını terk etsin"

Arap ülkelerine seslenen Aktaş, açıklamayı şöyle sürdürdü: "Başta Suudi Arabistan olmak üzere, Arap ligini, katil Amerika ve Siyonistlerin şakşakçılığını yapmayı terk etmeye, İslam coğrafyası yüreği parçalanmış halde oluk oluk kan akarken tüm dünya Müslümanlarını zulme karşı sokaklara dökülmeye, katledilen kardeşlerinin yanında olmaya, ümmet bilinciyle hareket etmeye davet ediyoruz. Mısır için bugün tüm dünya kulaklarını tıkamışken, yalnızca Türkiye ve Katar, İhvan'ın yanında yer almaya devam etmektedir. Ne acıdır ki dünya Müslümanlarının sesi çıkmamaktadır. Müslümanlara; üzerlerindeki ölü toprağını atmalarını, nasıl bir peygamberin ümmeti olduklarını hatırlamaları ve başta Türkiye olmak üzere tüm Dünya Müslümanlarına direnmeleri çağrısında bulunuyoruz.

Birleşmiş Milletlere 'katliam' çağrısı

Birleşmiş Milletleri derhal Mısırda katledilen masum Mısır halkının sesine kulak vermeye çağırıyoruz."

Yapılan basın açıklamasının ardından darbeci Genelkurmay Başkanı Abdulfettah El Sisi'nin fotoğrafı, İsrail, ABD ve Birleşmiş Milletler bayraklarının yer aldığı kukla tekbirler eşliğinde yakıldı.

Daha sonra inisiyatif yetkilileri binanın önüne siyah çelenk bıraktı.

Salih Yücel Hocanın okuduğu duanın ardından halk, olaysız bir şekilde dağıldı. (Fırat Arslan/ Murat Dalgın-İLKHA)

van-020130815-01.jpg

van-020130815-02.jpg

van-020130815-04.jpg

van-020130815-05.jpg

van-020130815-06.jpg

van-020130815-07.jpg

van-020130815-09.jpg

van-020130815-10.jpg

van-020130815-11.jpg

van-020130815-12.jpg

van-020130815-13.jpg

HABERE YORUM KAT