1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya Gözaltına Alındı
Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya Gözaltına Alındı

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya Gözaltına Alındı

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ile 4 belediye yetkilisi, PKK’ya yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Şüphelilerin evleri ile belediye hizmet binasında arama yapılıyor.

17 Kasım 2016 Perşembe 08:52A+A-

Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen PKK’ya yönelik soruşturma doğrultusunda Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ile 4 belediye yetkilisi hakkında gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, eş zamanlı operasyon başlattı.

AA’da yer alan habere göre, Kaya ile 4 belediye yetkilisi polis tarafından gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Özel Harekât ve Çevik Kuvvet ekiplerinin de katıldığı operasyonda, şüphelilerin evleri ile belediye hizmet binasında aramaların sürdüğü öğrenildi.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, 7 Haziran 2012’de PKK/KCK’ya yönelik operasyonda aralarında partili yöneticilerin de bulunduğu 12 şüpheliyle tutuklanmıştı. Bu soruşturma kapsamında hakkında Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “terör örgütüne üye olmak” suçundan dava açılan Kaya, 4 Ocak 2016 tarihinde 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT