1. HABERLER

  2. HABER

  3. Validen "Taksim Neden Yasak?" Açıklaması
Validen Taksim Neden Yasak? Açıklaması

Validen "Taksim Neden Yasak?" Açıklaması

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Taksim'de basın açıklaması yaptı.

30 Nisan 2013 Salı 10:55A+A-

Vali Mutlu, basın açıklamasında yarınki 1 Mayıs kutlamasının Taksim'de yapılmasının imkânsız olduğunu bir kez daha vurguladı.

Vali Mutlu, 24 bin metrekarelik alana sahip olan Taksim Meydanının yarısının şu an inşaat halinde olduğunu belirterek burada kitlesel bir kutlamanın mümkün görülmediğini kaydetti.

Mutlu, meydanın durumu nedeniyle, kutlamayı yapmak isteyen sendikalara defalarca mekanın durumu hakkında bilgi verdiklerini ve bunun mümkün olmadığını aktardıklarını ifade etti.

Vali Mutlu, 24 bin metrekarelik alana sahip olan Taksim Meydanı'nın yarısını şu an inşaat halinde olduğunu belirterek burada kitlesel bir kutlamanın mümkün görülmediğini kaydetti.

Mutlu, Taksim Meydanı'nda inşaat nedeniyle alanda şu an 30 metre derinliğinde geniş bir çukur olduğunu hatırlarak, "Hangi mantıkla insanları böyle riskli bir bölgeye getirirsiniz?" dedi.

Yarın Taksim Meydanı'na çıkan yollarda geniş güvenlik önlemlerinin alınacağını, gerektiğinde güç kullanılacağını ifade eden Vali Mutlu, işçilere "Marjinal grupların istismarına gelmeyin" uyarısında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT