1. HABERLER

  2. HABER

  3. Vali Reyhanlı'da Ölü Sayısı Hakkında Konuştu
Vali Reyhanlıda Ölü Sayısı Hakkında Konuştu

Vali Reyhanlı'da Ölü Sayısı Hakkında Konuştu

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Reyhanlı saldırılarında 150 kişinin öldüğü iddialarını yalanladı.

17 Mayıs 2013 Cuma 15:37A+A-

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, canlı yayınında NTV Muhabiri Hasan Uylaş’ın sorularını yanıtladı.

Lekesiz, şöyle konuştu:

“Böylesi durumlarda fiziksel ve manevi anlamda tüm kurumların devreye girmesi gerekir. İlçe Emniyet Müdürü arkadaşımızın görevden alınması bir tedbirdir. Yeni bir gelişme değil, idari bir tasarruftur.

13 kişi gözaltına alındı. 13’ü de ilimiz nüfusumuza kayıtlıdır. Olayın asıl faili ve tali faili olduğu belirlenen 6 kişinin aranmasına devam ediyor. Onlar da ilimiz nüfusuna kayıtlıdır.

Gözaltına alınan son kişi saat 23.40 civarında ele geçirildi. Samandağ’dan Suriye’ye gitmek istemiş,, önlemler sayesinde geçememişlerdir. Üç gün kısal alanda dolaşmışlar. Biri ayrılmış, diğerleri bir süre beraber gezmiştir.

Menfur saldırı sonrasında vatandaşlarımız arasında yeni bir patlama olacak söylentisi var. Lütfen çok sakin olsunlar. Bu işleri yapanlar, isterler ki kaos, kargaşa hakim olsun. Vatandaşlarımız sakin, serinkanlı olsun.

Reyhanlı kısa sürede normal hayata geçecektir. Yaşanmış acılardan ders alarak birbirimizi üzecek dedikodulardan kaçalım. Sakin olalım, serinkanlı değerlendirelim.

Hastanelerde yatarak tedavi gören 20 kişi var, 4’ünün durumu ağır.

Ölü sayısının, yaralı sayısının saklanması diye bir şey söz konusu değil. Ölü sayısı 150’ymiş iddiasına itibar etmesinler. 51 kişi hayatını kaybetti.”

 

HABERE YORUM KAT