1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Uzaktan Eğitim Yayınlarının Bilgileri Netleşti
Uzaktan Eğitim Yayınlarının Bilgileri Netleşti

Uzaktan Eğitim Yayınlarının Bilgileri Netleşti

​​​​​​​Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23 Mart’ta başlayacak uzaktan eğitimlerin, TRT EBA TV İlkokul, TRT EBA TV Ortaokul ve TRT EBA TV Lise kanallarından verileceğini belirtti.

21 Mart 2020 Cumartesi 08:14A+A-

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İnstagram hesabı üzerinden yaptığı canlı yayınla uzaktan eğitim sürecine ilişkin bilgilendirmede bulundu. Selçuk, pazartesi günü başlayacak uzaktan eğitimlere, gönüllü öğretmenler, teknisyenler ve tüm ekip arkadaşlarıyla hazır olduklarını aktardı. TRT EBA TV İlkokul, TRT EBA TV Ortaokul ve TRT EBA TV Lise olmak üzere 3 farklı kanalda içeriklerin hazırlandığını belirten Selçuk, "Bu kanallarda çocuklarımıza belirli listeleri de hazırladık. Hangi saatte hangi ders olacak bu dersleri yayımladık. Bu dersler 20’şer dakikalık dilimler halinde hayata geçirilecek. Ev ortamında, okuldaki gibi 40 dakika oturmak çok kolay değildir. Çocuklarımızın odaklanması için bizim yaptığımız çalışmalar, araştırmalar gösteriyor ki çocuklar bu tür bir ortamda 20’şer dakika aralıklarla otururlarsa verimlilik oluyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk ayrıca, ilkokul öğrencilerinden eksi olanların ’İYEP’ adı verilen iyileştirme programına tabi tutulacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT