1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. Uygur Müslümanlarının nöbeti sürüyor! Kardeşlerimizin çığlığını yükseltelim!
Uygur Müslümanlarının nöbeti sürüyor! Kardeşlerimizin çığlığını yükseltelim!

Uygur Müslümanlarının nöbeti sürüyor! Kardeşlerimizin çığlığını yükseltelim!

Doğu Türkistanlı Müslümanların Çin Konsolosluğu'nun önünde nöbeti 12. gününde.

05 Ocak 2021 Salı 19:27A+A-

HAKSÖZ HABER

Emperyalist Çin yönetiminin Doğu Türkistan’da işlediği cürümler hakkında defalarca haber yaptık. Ancak bu haberin konusu dahi oldukça acı bir gerçeği ortaya çıkartıyor. Toplama kamplarındaki yakınlarından haber dahi alamayan Uygur Müslümanları Çin Konsolosluğu önünde günlerdir nöbet tutuyor. Tek istedikleri yakınlarında sadece haber alabilmek!

Çin’in uyguladığı baskı politikaları dünya tarihinde eş görülmemiş bir zulüm ortaya çıkardı. İletişim çağı olarak adlandırılan bir çağda insanları toplama kamplarını yığıp bütün dünya ile irtibatlarını kesmek çok farklı sadist bir mantığın ürünü olsa gerek. Tıpkı Esed rejiminin hapishanelerindeki kadın mahkumlar gibi yıllardır aileleriyle görüştürülmeyen Uygur Müslümanları en azından akrabalarının, dostlarının seslerini duyabilmek için Çin Konsolosluğu’nun önünde nöbet eylemi gerçekleştiriyor.

eq6kvycxeacsycz.jpg

Müslüman dünya ise ne yazık ki Çin’e karşı topyekun ses çıkartmış durumda değil. Oldukça dağınık ve örgütlülükten uzak tepkiler zalim Çin’in istediğini rahatça yapabilmesini sağlıyor. Bu sebeple kamuoyu oluşturabilmek ve bu zulmü duyurmak adına Uygurlu kardeşlerimizin çığlığını yükseltmemiz gerekiyor!

Dini, etnik, kültürel soykırıma maruz kalan Uygur Müslümanları bütün dünyanın gözü önünde yok oluyor! Politik hesapların çok ötesinde bu mesele tıpkı Suriye, Libya, Afganistan, Moro’da olduğu gibi artık bir var oluş mücadelesidir. Çin, Rusya ve İran’ın paralı köpeklerine karşı her platformda bu zulmü dillendirmeli ve kardeşlerimizin susturulmaya çalışılan sesi olmalıyız!

Gazeteci Adem Özköse 12. güne ulaşan ‘özgürlük nöbetinden’ aktarıyor:

HABERE YORUM KAT

1 Yorum