1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Uygur halkı kimden yardım istesin?
Uygur halkı kimden yardım istesin?

Uygur halkı kimden yardım istesin?

​​​​​​​İşgalci Çin rejiminin Pandemi bahanesiyle Doğu Türkistanlı Müslümanlara uyguladığı zulüm Köklü Değişim’in düzenlediği basın açıklaması ve İstanbullu Müslümanların katılımıyla protesto edildi.

16 Eylül 2022 Cuma 23:43A+A-

Fatih Camiinde Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen basın açıklamasında, Çin’in Doğu Türkistan’daki katliam ve zulümlerinin hız kesmeden devam ettiğine dikkat çekilerek, Türkiyeli Müslümanların Uygur kardeşlerine ve Doğu Türkistan davasına her zaman sahip çıkması gerektiği ifade edildi.

“Doğu Türkistan’ı Sahipsiz Bırakmayacağız” başlıklı Basın açıklamasını Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar okudu.

Yapılan açıklamada Müslümanların başındaki yöneticilere ve ordu komutanlarına çağrıda bulunarak, “Çin ile yaptığınız ekonomik anlaşmaları bahane ederek Müslümanları reel politiğe kurban mı edeceksiniz? Çin’den aldığınız üç kuruş kredi için, Rabbinizin hesabını göz ardı mı edeceksiniz? “Çin’in toprak bütünlüğünü tanıyoruz” diyerek bu işgali meşru göstermeye devam mı edeceksiniz? Doğu Türkistan’da yaşayan mazlum halk ve buradaki Uygur muhacirler sizlerden yardım bekliyorlar. Söyleyin, Uygur halkı sizden değil de kimden yardım istesin. Birleşmiş Milletlerden mi, yoksa NATO’dan mı? Hiç mi utanmıyorsunuz, mazlum Uygur halkını bu çaresizliğe, bu yalnızlığa mahkûm ettiğiniz için hiç mi yüzünüz kızarmıyor?” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Çin rejimine hitaben, “Ey İşgalci Çin Rejimi! Ey Kâfir Çin! Sana Hilafet Devletine uzun yıllar merkezlik yapmış Türkiye topraklarından sesleniyoruz. Ne yaparsan yap; İslâm’ın nurunu asla söndüremeyeceksin! Batıl inancın hak olan İslam’a asla galip gelemeyecek. Müslümanların başındaki yöneticilerin suskunluğu seni aldatmasın! Nüfusunun çokluğuna aldanma, şunu da sakın unutma; Raşidi Hilafet Devleti kurulduğunda Raşid Halife Müslümanların başına geçtiğinde öyle bir orduyla karşılaşacaksın ki, (geçmişte) imparatorunuzun dediği gibi o ordu dağların üzerine yürüse dağları devirir. Ne Çin seddi ne de nüfusunun çokluğu seni kurtaramaz!” cümleleriyle güçlü bir mesaj verildi.

Komünist Çin’in telin eden çeşitli dövizlerin taşındığı Basın açıklaması, yapılan duanın ardından tekbirler eşliğinde sona erdi.

20220916-01.jpg

20220916-02.jpg

20220916-03.jpg

20220916-04.jpg

20220916-05.jpg

20220916-06.jpg

20220916-07.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum