1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Uydu Fotoğraflarıyla Gazze’deki Yıkım
Uydu Fotoğraflarıyla Gazze’deki Yıkım

Uydu Fotoğraflarıyla Gazze’deki Yıkım

İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz'da başlattığı saldırıların kentte yol açtığı büyük yıkım uydu fotoğraflarına da yansıdı.

12 Ağustos 2014 Salı 11:49A+A-

Siyonist İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuzda başlattığı saldırının şehre verdiği zararı gösteren uydu fotoğraflarına ulaşıldı. AA'nın ulaştığı Türkiye'nin milli gözlem uydusu GÖKTÜRK-2 tarafından çekilen görüntülerde yıkılan binalar, tahrip edilen tarım arazileri ve şehrin altyapısına verilen zarar net olarak görülüyor.

İsrail'in sivil yerleşim yerlerini ayırt etmeden yaptığı saldırılarda, bugüne kadar çocuk ve kadınların da aralarında bulunduğu 1.943 Filistinli hayatını kaybetti. 3 bin civarında çocuk, 2 bin civarında da kadın olmak üzere toplam 9 bin 886 kişinin yaralandığı saldırılar nedeniyle yüzbinlerce Filistinli de evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Okul, hastane, cami ve sığınma yerleri ile tarım arazileri gibi sivil hedefleri bombalayan İsrail, Gazze'nin altyapısına da büyük zarar verdi.

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Gazze'ye havadan, karadan ve denizden düzenlediği saldırılarda 10 binin üzerine konutun yıkıldığını tespit etti. 

Saldırılarda, Gazze'nin temel altyapısı da büyük bir yıkıma uğradı. Su arıtma ve kanalizasyon ağı büyük ölçüde zarar görürken, Gazze'ye elektrik sağlayan santralin yanı sıra sağlık tesisleri ve okullar da bombardımanda ağır zarar gören binalar arasında yer aldı. 

Gazze Belediye Başkanı Nizar Hicazi, İsrail'in saldırılarında altyapının tahrip olması nedeniyle oluşan zararın 50 milyon dolara ulaştığını açıkladı. 

Gazze'nin eğitimini de hedef alan saldırılar sonucu şu ana kadar 22 okul tamamen, 141 okul ise kısmen yıkıldı. 

gokturk-2-gazze.jpg

gokturk-2-gazze-yikim-uydu.jpg

HABERE YORUM KAT