1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. UÜ. İnsani Değerler Topluluğu Film Gösterimi Düzenledi
UÜ. İnsani Değerler Topluluğu Film Gösterimi Düzenledi

UÜ. İnsani Değerler Topluluğu Film Gösterimi Düzenledi

Uludağ Üniversitesi İnsani Değerler Topluluğu ilk etkinliğine ırkçılığın konu edildiği “Çit” filminin gösterimiyle başladı.

13 Kasım 2014 Perşembe 19:00A+A-

Üniversite ortamında  İslami değerleri yaygınlaştırma; kimlik bunalımı, değer krizi, etnik ayrımcılık, ahlaki yozlaşma gibi bireysel ve toplumsal sorunlar karşısında gerçekçi çözümler sunma ve farkındalık oluşturma amacıyla kurulmuş olan topluluk, etkinliklerine ırkçılığı konu alan bir film gösterimiyle start verdi.

cit.jpgMediko Kırmızı Salon’da düzenlenen programda  giriş konuşmasını yapan Cihan  MAZLUM, Rabbit-Proof Fence (Çit)  filmini niye seçtiklerine ve  filmin verdiği mesajın günümüze bakan yönüne değindi.

Beyaz adamın siyaha uyguladığı baskı ve asimilasyon politikasını içeren, ırkçılığın kirli sonuçlarının anlatıldığı film izletimiyle; İnsani olanı korumanın aynı zamanda İslami bir görev olduğunu vurgulayarak “renkleriniz ve dilleriniz Allah’ın ayetlerindendir” mesajını gündemleştiren Mazlum üstünlüğün sorumluluk bilincinde olduğunu insanın rengi, dili, dini veya coğrafyası  sebebiyle ona öcü muamelesi yapan bir zihnin ne kadar da pespaye olduğunu ifade etti.Örnek sadedinde bazı kesimler tarafından Suriyeli mültecilere yapılan saldırıları verdi.

Program,Halime ÖRS’ün yaptığı kısa kapanış konuşmasının ardından, sınav haftası olmasına rağmen katılan arkadaşlara teşekkür edilerek sona erdi.

insanidegerler1.jpg

insanidegerler2.jpg

HABERE YORUM KAT