1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Utanması Olanlar İçin O Fotoğrafın Hikayesi
Utanması Olanlar İçin O Fotoğrafın Hikayesi

Utanması Olanlar İçin O Fotoğrafın Hikayesi

Milat Gazetesinden İsa Tatlıcan, Hikmetyar ile Erdoğan’ın birlikte çektikleri fotoğrafın arka planını anlattı.

19 Eylül 2013 Perşembe 20:32A+A-

İsa Tatlıcan’ın yorumu:

Sözcü Gazetesi Gulbettin Hikmetyar ile Recep Tayyip Erdoğan aynı karede yer alan o meşhur fotoğrafı dün yine manşetine taşımış.

 Başlık ise “diz çöktüğü teröristi çocuklara örnek gösterdiler.”

180920131724530974892_3.jpgHaber nedir diye merak edip diyerek ayrıntısına baktım. Afgan cihatı ile yakından ilgilenen merhum Cahit Zarifoğlu’nun Afgan çocuklarını anlatan bir şiir kitabının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çocuklara tavsiye edildiği iddia ediliyor.

Haber, neresinden tutsan elinde kalıyor.

Bu başlıkları atanlara Gulbettin Hikmetyar’ı, Cahit Zarifoğlu’nu anlatmak o kadar zor ki. Muhatabınız Sözcü gazetesi olunca bu zorluk ikiye katlanıyor.

Yine de anlatmaya çalışalım.

Gulbettin Hikmetyar ile Başbakan Erdoğan’ı yanyana gösteren o fotoğraf ilk kez 2003 yılında Cem Uzan’ın sahibi, Fatih Çekirge’nin  Genel  Yayın Yönetmeni  olduğu Star Gazetesi’nde yayınlanmıştı.  Hatta o fotoğrafın 40 bin dolara satıldığını iddia edenler de olmuştu.

Peki Sözcü’nün “terörist” olarak manşetine taşıdığı Gülbettin Hikmetyar kimdir?

Gulbettin Hikmetyar , SSCB’nin Afganistan’ı işgal ettiği yıllarda kurulan Hizb-i İslami’nin kurucusuydu. 1992 yılında Başbakan seçilmiş ve uzun bir dönem bu görevi yerine getirmişti.

Hizb-i İslami lideri olduğu ve Başbakanlık koltuğunda oturduğu günlerde bütün dünya medyasının randevu almaya çalıştığı uluslararası bir liderdi.

Bugünlerde Sözcü, Aydınlık ve Cumhuriyet’in Taliban yanlısı bir terörist ilan ettiği Hikmetyar, Taliban tarafından Başbakanlık koltuğundan düşürüldüğünü de unutmamak gerekir.

Hiç lafı dolandırmadan söyleyeyim. Afgan cihatı komünist işgale direnen Müslüman bir halkın özgürlük mücadelesidir. Bu cihatın Türkiye’deki karşılığı Kuvva-yı Milliye hareketi ve Kurtuluş Savaşı’dır. Gulbettin Hikmetyar’a terörist diyenler, dolaylı olarak başta Kuvva-yı Milliye ordusu olmak üzere dünya üzerinde düşman işgaline karşı çıkan bütün direniş hareketlerini terörist ilan etmektedir.

İŞTE O FOTOĞRAFIN ARKA PLANI

Gelelim o fotoğrafa…

O fotoğrafın çekildiği evin sahibi olan ve Gulbettin Hikmetyar’ı İstanbul’da ağırlayan eski Refah Partili Mustafa Atalay ile görüştüm. 

Bu konuda ilk kez konuştuğunu söyleyen Mustafa Atalay özetle şunları söyledi:

-Refah Partisi tarafından verilen görev üzerine Gulbettin Hikmetyar ve 2 arkadaşını Fatih İskenderpaşa’daki evimde ağırladım. Evimde çekilen o fotoğraftan her zaman şeref duydum.

-O gün evimize gelen tek misafir Başbakan Erdoğan değildi. Onlarca gazeteci Hikmetyar ile röportaj yapmak için sıraya girmişti. Röportaj yapanlardan biri de o dönemde Cumhuriyet yazarı olan Cengiz Çandar’dı.

-O fotoğrafı gizli bir görüşme gibi yansıtılması gerçekleri yansıtmıyor. Hikmetyar’ın Türkiye’ye gelişinden herkes haberdardı. Aynı akşam Merhum Erbakan, Hikmetyar ve Erdoğan ile birlikte Spor Sergi Sarayı’nda Cemal Kamacı’nın boks maçını izledik.

Gelelim o fotoğrafın “Başbakan teröristin önünde diz çöktü” şeklinde servis edilmesine.  Mustafa Atalay’ı bunu da sordum. Gülbettin Hikmetyar’ın son derece mütevazi bir insan olduğunu, aynı karede yer almak için verilen samimi bir pozun “diz çökmek” şeklinde yansıtılmasının gerçeklerle uzaktan yakından ilgisinin olmadığının ısrarla altını çizdi.

O meşhur fotoğrafın hikayesini utanması olanlar için birkaç cümle ile özetlemeye çalıştım.

Utanması olmayanlar, o fotoğrafı yine aynı manşetlerle vereceklerinden adım gibi eminim.

MİLAT

HABERE YORUM KAT

6 Yorum