1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ürdünlü Pilotun Öldürüldüğü İddia Ediliyor
Ürdünlü Pilotun Öldürüldüğü İddia Ediliyor

Ürdünlü Pilotun Öldürüldüğü İddia Ediliyor

IŞİD'in düşürdüğü savaş uçağının pilotu Muaz el-Kesasibe'nin yakılarak öldürüldüğünü gösterdiği ileri sürülen fotoğraflar yayınlandı.

03 Şubat 2015 Salı 19:59A+A-

IŞİD'in, elinde esir olan Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'yi yakarak öldürdüğünü gösterdiği ileri sürülen fotoğrafve video kayıtları yayınlandı.

İnternette yayınlanan ve IŞİD'e ait olduğu belirtilen kayıtlarda, Aralık ayından bu yana örgütün elinde bulunan pilot Kesasibe olduğu öne sürülen kişi, yüzü maskeli ve silahlı kişiler tarafından etrafı sarılmış şekilde görülüyor. Bu kişiler daha sonra söz konusu şahsı, demir kafesin içerisine koyarak ateşe veriyor.

Suriye'nin Rakka kentinde Aralık ayında ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçağın düşürüldüğü belirtilmiş, Ürdün ordusu, uçağın kendilerine ait olduğunu ve pilot Muaz Safi el-Kesasibe'nin de IŞİD tarafından rehin alındığını doğrulamıştı. 

IŞİD, 20 Ocak'ta internet üzerinden, Haruna Yukava ve Kenji Goto adlı iki Japon rehinenin görüntüsünü yayımlayarak, rehinelerin hayatlarına karşılık Japon hükümetinden 72 saat içinde fidye olarak 200 milyon dolar istemişti. İstekleri yerine getirilmeyen örgüt, Yukava'nın öldürüldüğünü duyurmuş, daha sonra, 2005'te Amman'da 57 kişinin öldüğü "Kara Çarşamba" saldırılarına katılan Irak uyruklu Sacide er-Rışavi'nin 24 saat içinde serbest bırakılmaması halinde Goto ve Kesasibe'nin de öldürüleceğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT