1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. UNRWA Lübnan Direktörü, desteğin kesilmesi halinde faaliyetlerinin martta sona ereceğini söyledi
UNRWA Lübnan Direktörü, desteğin kesilmesi halinde faaliyetlerinin martta sona ereceğini söyledi

UNRWA Lübnan Direktörü, desteğin kesilmesi halinde faaliyetlerinin martta sona ereceğini söyledi

UNRWA Lübnan Direktörü Dorothee Klaus, Ajansa desteğin kesilmesi halinde tüm faaliyetlerin mart ayında duracağını ve bu durumdan 250 bin Filistinli mültecinin etkileneceği uyarısında bulundu.

07 Şubat 2024 Çarşamba 09:19A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Lübnan Direktörü Dorothee Klaus, Ajansa desteğin kesilmesi halinde tüm faaliyetlerin mart ayında duracağını ve bu durumdan 250 bin Filistinli mültecinin etkileneceği uyarısında bulundu.

Klaus, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile bir araya geldikten sonra Hükümet Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısında konuştu.

UNRWA'ya yönelik bazı ülkelerin geçici bir süreliğine finansal desteğini durdurmasının Lübnan'daki Filistinli mültecilere yönelik olası etkilerinden söz eden Klaus, "Ajansın şubat sonu gibi artık bir fonu kalmamış olacak. Faaliyetlerimiz mart ortası gibi sonra erecek. 250 bin mültecinin bundan etkileneceği anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

Lübnan'daki Filistinli mültecilerin büyük oranının geçiminin UNRWA'ya bağlı olduğunu hatırlatan Klaus, "Sadece bizim okullarımızda 40 bin öğrenci eğitim alıyor. Bu çocukların gidebilecek başka bir yeri yok. Bu da eğitimlerine artık devam edemeyecekleri anlamına geliyor." dedi.

Lübnan'da 1948'den bu yana 12 kampta yaklaşık 250 bin Filistinli mülteci yaşam mücadelesi veriyor.

UNRWA'ya göre mültecilerin yüzde 80'i yoksulluk sınırında ve zor şartlara yaşıyor.

HABERE YORUM KAT