1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. UNRWA: “Gazze’de 111 Tesisimiz Zarar Gördü”
UNRWA: “Gazze’de 111 Tesisimiz Zarar Gördü”

UNRWA: “Gazze’de 111 Tesisimiz Zarar Gördü”

Ekiplerin hasar tespit çalışmalarına başladığını bildiren UNRWA, savaşta 111 tesisin zarar gördüğünü, üçünün ise tamamen yıkıldığını bildirdi.

08 Eylül 2014 Pazartesi 10:35A+A-

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA), işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı savaş sırasında örgüte ait 111 tesisin zarar gördüğünü, bu tesislerden üçünün ise tamamen yıkıldığını ve yeniden inşa edilmesi gerektiğini bildirdi.

UNRWA, bugün (7 Eylül Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Gazze Şeridi'ne açılan savaş sırasında tesislerinde meydana gelen hasarı tespit için çalışmalara başlandığını ifade etti. Bildiride, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırıları ve direniş güçlerinin misillemeleri "Hamas ile İsrail arasındaki düşmanlık eylemleri" şeklinde nitelendirildi.

Bildiride ayrıca, UNRWA'ya bağlı altyapı programı ve kampları geliştirme ekiplerinin 7 Temmuz'da başlayan ve 51 gün süren saldırılar sırasında zarar gören tesislerde güvenlik şartlarının izin verdiği ölçüde hasar tespit çalışmaları yaptıklarını söyledi.

İşgal ordusunun savaş boyunca Gazze Şeridi'ne karadan, denizden ve daha çok havadan düzenlediği yoğun saldırılarda yüzlerce evin yanında okullar, camiler ve hastaneler de yıkıldı. Saldırılarda iki bini aşkın Filistinli şehit oldu, çoğu çocuk ve kadın binlerce Filistinli de yaralandı.

 

HABERE YORUM KAT