1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. UNRWA: En güvenli yol yardımların Gazze’ye karadan girmesi
UNRWA: En güvenli yol yardımların Gazze’ye karadan girmesi

UNRWA: En güvenli yol yardımların Gazze’ye karadan girmesi

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA), insani yardımların karayoluyla Gazze Şeridi’ne sokulmasının en güvenli, kolay ve hızlı, yol olduğunu söyledi.

19 Mart 2024 Salı 12:00A+A-

UNRWA Medya ve İletişim Direktörü Juliette Touma, Kanadalı CBC televizyonuna verdiği demeçte, Gazze Şeridi’ndeki insani yardım faaliyetlerinin büyük kesiminden UNRWA’nın sorumlu olduğunu bildirdi

Gazze Şeridi sakinlerinin tamamının hâlihazırda insani yardımlara muhtaç olduğuna işaret eden Touma, insani yardımları Gazze Şeridi’ne karayoluyla ulaştırmanın en güvenilir, en hızlı ve en az masraflı yol olduğunu belirterek, “Kaybedecek vaktimiz yok” dedi.

 İşgal rejiminin Gazze Şeridi’ne insani yardım girişini kısıtlaması gıda, ilaç ve yakıt sıkıntısına yol açtı. Yaklaşık 2,3 milyon insanın yaşadığı Gazze Şeridi’nde çocuklar ve yaşlılar arasında açlık sebebiyle ölümler görülmeye başladı. 

Refah Kapısı’nın Mısır tarafı insani yardım taşıyan tırlarla dolu olmasına rağmen Gazze Şeridi’ne yeterli miktarda yardım girişi olmaması ve yardımların özellikle Kuzey Gazze’ye ulaşmaması sebebiyle bazı ülkelerin uçaklarla havadan attıkları yardımların bir kısmı denize düştü. Ayrıca, yardım sandıklarını taşıyan paraşütlerden bazılarının açılmaması ve sandıkların yardım bekleyen insanların üzerine düşmesi sonucu ölen ve yaralananlar oldu. 
https://ilkha.com/dunya/unrwa-en-guvenli-yol-yardimlarin-gazze-ye-karadan-girmesi-383879

HABERE YORUM KAT