1. HABERLER

  2. HABER

  3. Üniversiteli Gencin Ölümüne 'Sil Baştan' Kararı
Üniversiteli Gencin Ölümüne Sil Baştan Kararı

Üniversiteli Gencin Ölümüne 'Sil Baştan' Kararı

Diyarbakır'da katıldığı bir gösteride ölen üniversite öğrencisi Aydın Erdem hakkındaki karar Malatya Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nce bozuldu.

23 Aralık 2010 Perşembe 11:39A+A-

Diyarbakır'da  geçen yıl DTP'nin kapatılmasını protesto etmek için düzenlenen bir gösteride başından tabancayla vurularak ölen Dicle Üniversitesi öğrencisi Aydın Erdem ile ilgili yürütülen soruşturmada, Özel Yetkili Savcılığın, olayın terör suçu olduğu gerekçesiyle verdiği, 'Kovuşturmaya yer olmadığı' yönündeki kararı, yapılan itiraz sonucu Malatya Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nce bozuldu.

Star'dan Şeyhmus Çakan kararın gerekçesinde soruşturmaya konu suç, kamu görevlisinin görevi sırasında kasten adam öldürme olarak nitelendirildi. Mahkeme, bu suçta soruşturma yetkisinin Genel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na ait olup, eylemin terör kapsamında olmadığı, CMK 250'inci maddesi ile yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın bu suçlarda görevli olmadığı, soruşturmada görevsizlik gerekirken, ek kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmesinin usul ve yasaya uygun olmadığına da vurgu yaptı.

HABERE YORUM KAT