YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, 27 üniversiteden gelen rektör ve rektör vekilleriyle beraber bir araya geldi.
Yaklaşık 2,5 saat süren toplantının gündemi üniversitelerde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümlerinin açılmasıydı.
TRT Şeş'in açılmasından çok daha önce böyle bir düşünce içinde olduklarını belirten YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özkan, TRT Şeş açıldıktan kısa bir süre sonra da İstanbul Üniversitesine Kürt Dili ve Edebiyatı Araştırma Merkezi açılması için izin verdiklerini belirtti.
Meseleye daha çok bilimsel açıdan yaklaştıklarını söyleyen Özcan, ortalama 12-13 milyon insanın Kürtçe konuştuğunu ve bu neden de üniversitelerin bu dile uzak kalmasının doğru olmadığını söyledi.
Ayrıca Özcan toplantının oldukça verimli geçtiğinin ve rektörlerin kendisine çok faydalı öneriler de bulunduklarının altını çizdi.