1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Üniversite Öğrencileri İle Dua Bilinci İşlendi
Üniversite Öğrencileri İle Dua Bilinci İşlendi

Üniversite Öğrencileri İle Dua Bilinci İşlendi

18 Aralık Cumartesi günü Sefire-i Alem -Uluslararası Öğrenci Platformu- (SADER) derneğinde Dua konusu işlendi.

19 Aralık 2010 Pazar 21:04A+A-

Her ay bir kitap kritiği yapan üniversite öğrencileri bu ayın kitabı olan "Dua Bilinci"  kitabını Zehra Çomaklı Türkmen ile değerlendirdiler.

Zehra Türkmen, Denge Yayınlarından çıkan ve Hasan Eker'in kaleme aldığı Dua Bilinci kitabını değerlendirirken öncelikli olarak dua kavramı üzerinde durdu. Daha sonra dua ile ibadet arasındaki ilişkiye değinerek,  ibadet olarak bildiğimiz namaz, oruç, zekat gibi Allah'ın emirlerinin aslında duanın harekete dönüşmüş şekli olduğunu belirtti.

İnsanın niçin dua ettiği, dua etmeye yüzümüzün olması gerektiği, sadece sıkıntı anımızda ya da geçici heveslerimiz için değil yaşamımızın her anında duanın önemine vurgu yaptı.

Türkmen en güzel duanın Allah'ın isimleriyle olduğunu belirtirken buna Araf Suresinin 180. Ayetini örnek gösterdi. Dua etmenin bir zamanı ve mekanı olmadığının altını çizen konuşmacı duayı sözlü ve fiili olmak üzere iki bölümde işledi. Kişinin herhangi bir arzusu karşısında elinden gelen her şeyi tamamen yapmasına fiili dua, bu fiili yaptıktan sonra ellerimizi açıp dua etmemiz ise sözlü duadır diyerek örnekler üzerinden açıklamada bulundu.

Duada bir tevessül aramanın doğru olmadığının altını çizen Türkmen aynı zamanda aleyhe dua etmeninde sakıncaları üzerinde durduktan sonra Kur'an'ı Kerimde yar alan bazı peygamberlerin dualarını aktardı.

Samimim bir ortamda geçen söyleşi öğrencilerin sorduğu sorular ve onlara verilen cevaplarların ardından yapılan dua ile son buldu.

HABERE YORUM KAT