1. HABERLER

  2. HABER

  3. Umutlar Tükendi, Madenden Kötü Haber Geldi
Umutlar Tükendi, Madenden Kötü Haber Geldi

Umutlar Tükendi, Madenden Kötü Haber Geldi

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Küçükdoğanca Köyü'ndeki özel kömür ocağında mahsur kalan 3 madencinin cesedine dün akşam saatlerinde ulaşıldı.

10 Temmuz 2010 Cumartesi 13:29A+A-

Acı haberi alınca fenalık geçiren işçilerin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Keşan'a bağlı Küçükdoğanca köyündeki maden ocağında çıkan yangın sonucu mahsur kalan Yunus Aktaş (35), Halil Açıkgöz (45) ve Volkan Hamarat'ı (30) kurtarma çalışmalarına dün sabah saatlerinde yeniden başlandı. Mahsur kalan işçileri kurtarmak için 9 mühendis ve 70 işçi dönüşümlü olarak çalışmaları sürdürdü. Ekipler 7 kişilik gruplar halinde ocağa indi. Keşan Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, ocaktaki yangının söndürülebilmesi ve kurtarma çalışmalarının rahat bir ortamda yapılmasını sağlamak amacıyla ocağa 200 ton su pompaladı. Ancak 20.45 sularında kötü haber geldi. Ekiplerin göçükte mahsur kalan 3 madencinin cesedine ulaştığı aktarıldı.

Edirne Valisi Gökhan Sözer, ocağın girişinde yaptığı açıklamada, çarşamba günü saat 13.00 sularında çıkan yangın ve sonrasında oluşan göçük nedeniyle ocakta mahsur kalan madencilerin cesetlerine ulaşıldığını söyledi. Olayın kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Sözer, "2 saat önce (dün 20.00 sıralarında) göçük tamamen açıldı. Arama ve kurtarma çalışmaları sonunda 12. katta ocağın ağzına 900 metre mesafede maalesef 3 arkadaşımız ölü olarak bulunmuştur.'' dedi.

Acı haberi alan madencilerin yakınları ile mesai arkadaşları, büyük üzüntü yaşarken Vedat Hamarat'ın babası Ali Hamarat fenalık geçirdi. 112 acil servis ekipleri Ali Hamarat ile fenalık geçiren diğer madenci yakınlarına müdahale etti. Jandarma ekipleri, ocak ağzında geniş güvenlik önlemleri aldı. Madenciler Yunus Aktaş, Halil Açıkgöz ve Volkan Hamarat'ın cesetleri 22.30 sularında ocaktan çıkarıldı. Torbalara konulan cesetler, daha sonra vinç yardımıyla, vagonların içinde yer üstüne çıkarıldı. Maden önünde bekletilen ambulanslara konulan cesetler, Keşan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT