1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Umut Kervanı'ndan İdlib için acil yardım kampanyası
Umut Kervanı'ndan İdlib için acil yardım kampanyası

Umut Kervanı'ndan İdlib için acil yardım kampanyası

​​​​​​​Hüda Par’a yakın yardım kuruluşu Umut Kervanı Vakfı zorlu kış şartları altında yaşamak zorunda olan İdlibli mazlumlar için acil yardım kampanyası başlattı.

25 Ocak 2022 Salı 23:24A+A-

Umut Vakfı Kervanı “Karakış çetin geçiyor. Ancak sıcak evinde pencereden dışarıyı izleyenler için değil. Çadırlarda, kar altında, yiyecek ekmeği olmayan donmasın diye çocuğunu yürüten anneler babalar için çetin geçiyor… Hem de ne çetin! Zorlu kış şartlarında, gözleri yolda; gelecek bir paket kömür, battaniye, bot, mont ve sıcak yemek bekleyen binlerce mazlum… İdlib Acil Yardım Bekliyor! Kar altında titreyen mazlumlara ellerimizi uzatalım.” Paylaşımı ile halkı yardıma çağırdı.

Umut Kervan Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, “İçinde bulunduğumuz zorlu kış şartları hem ülkemizdeki hem de komşu ülkemiz olan Suriye'deki kardeşlerimiz için hayat şartlarını zorlaştırıyor. Özellikle ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Ülkemizin sınırına gelerek çadır kamplarda yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz şu an ölüm ile karşı karşıyadırlar. Barındıkları çadırlarda zaten zor olan yaşamları kar yağışı ile daha da zorlaştı ve bu nedenle çadırlar yıkılıyor ve zarar görüyor. Bununla beraber evlerinde bulunan eşyalar ıslanıyor adeta çamur içinde hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Öyle ki kışın soğuğunda çocuklarını hayatta tutabilmek için mücadele veriyorlar. Çocuk uyursa soğuktan donarak ölebilir korkusu ile çocuklarını uyutmayıp o soğukta gezdiren aileler var. 3 kişinin soğuktan donarak hayatını kaybettiği haberi ve oradaki görüntüleri gördüğümüzde adeta insanlığımızdan utanır olduk. Rabbim yardımcıları olsun ve bizleri af eylesin.” ifadelerini kullandı.

Ailesi ile birlikte tatile gidecek bir hayırseverin İdlibli mazlumların durumu nedeniyle vazgeçtiğini tatil için ayırdığı bütçeyi de kendilerine ulaştırdığını kaydeden Kurtaran, “Umut Kervanı olarak Kardeşlerimizin hayata tutunmaları için "YOLUN İYİLİK OLSUN" çağrısı ile Suriye'de ki özellikle İdlib kırsalındaki çadırlarda yaşam mücadelesi veren kardeşlerimiz için ‘Acil Yardım Çağrısı’ yaptık. Hayırsever halkımız buradaki kardeşlerimiz için yapılan Acil Yardım Çağrımıza cevap vererek bir nebzede olsa oradaki kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması için seferber oldular. Öyle ki hayırseverlerimizden biri ailesi ile yapmış olduğu yarıyıl tatil programını iptal ederek 'kardeşlerimiz orada zor durumda iken ben ailemle tatil yapmaktan haya ederim' diyerek tatil için ayırdığı bütçeyi ve üzerine daha da ekleme yaparak kardeşlerimizin hayata tutunmaları için yardımda bulundu. Bu sadece bir örnek. Bunun gibi daha çok fedakarlık yapıp kardeşlerinin derdi ile dertlenen hayırsever kardeşlerimiz var.” şeklinde konuştu.

resim-7ef948d5.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum