1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Umran Dergisi Kasım 2023/351. sayı çıktı
Umran Dergisi Kasım 2023/351. sayı çıktı

Umran Dergisi Kasım 2023/351. sayı çıktı

Umran Dergisinin Kasım 2023/351. sayısı “Dünyanın İsrail, Müslümanların Ümmetleşememe Sorunu” manşetiyle çıktı.  

09 Kasım 2023 Perşembe 17:43A+A-

 İslâmî Direniş Hareketi HAMAS’ın 7 Ekim 2023 Cumartesi sabahı, güne Şabat sarhoşluğuyla uyanan Siyonistlerin Süpernova Festivali’ne, Tel Aviv sokaklarına yaptığı baskınlar Ortadoğu’da ve Filistin meselesinde çok ciddi sonuçlara yol açacak olayların başlangıcını oluşturdu. İzzettin Kassam Tugayları’nın onlarca paraşütlü mücahidinin göklerde süzüldüğü, yine sayısız mücahidin Tel Aviv’de pek çok İsrailliyi rehin aldığı olaylar dünya çapında etki uyandırdı. HAMAS, İsrail’in aşılmaz denen “demir kubbe” namlı savunma sistemini delik deşik eden yüzlerce roket ve füze yollayarak çok ciddi zayiatlar verdirdi.    

351-1.jpg     Bir tarafta ülkesinin, insanının bağımsızlığı ve işgali ortadan kaldırmak için mücadele veren bir hareket öte tarafta Amerika Birleşik Devletleri’nin, küresel güçlerin ve Batı’nın desteğini alan İsrail’in bulunması, tarihte eşi benzeri pek görülmeyen yeni bir operasyon, zafiyetlerin, komplo teorilerinin arka arkaya gelmesine de neden oldu. İsrail Gazze’yi katliamlarla, bombalamalarla Müslümanlardan “arındırdıktan sonra” Batı Şeria’yı da aynı şekilde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma tabi tutarak bütünüyle Yahudileri yerleştireceği daha da netleşti.  

    İslam dünyasının halklar dışında yönetimler düzeyinde var olmadığı, İslam ülkelerinin olup bitenleri ancak çaresizce izleyebildiği açıkça görüldü. Türkiye’de sivil toplum kuruluşları yardım kampanyaları, boykotlar, gösterilerle Gazze’ye desteğini gösteren etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Filistin meselesi HAMAS’ın Aksa Tufanı eylemiyle yalnız Müslümanların değil artık dünyanın gündemine yeniden oturdu. Asıl sorunun İslâm âleminin kalbine bir hançer gibi saplanan Siyonist İsrail olduğu bir defa daha aşikâr hâle geldi. Dahası artık İsrail’e dokunulabileceği, yenilebileceği fikri ayan beyan ortaya çıktı ve Müslümanlara ümit aşıladı.

 Gazze saldırıları, hastane katliamları Batı’nın evrenselliğinin, liberal değerlerinin iflasının da ilanıydı. Demokrat Avrupa’nın, insan hakları, özgürlükler, fikir hürriyeti, can güvenliği gibi tüm insani değerlerinin birer imajdan ibaret olduğu kanıtlandı. Uluslararası hukukun bütünüyle Yahudilerin ve İsrail’in güvenliğinin hukuku niteliği taşıdığı böylece gözlendi.    

Dünyada tek tek Müslümanlar var. Müslüman cemaatler var. Müslüman devletler var ama maalesef bir “ümmet” dahası “ümmet bilinci” yok. Eğer bir İslam dünyası olsaydı ve ümmet bilincine, yekpare ümmet varlığına sahip olsaydık, değil İsrail dünyanın tümü, Avrupa, dünya sistemi, küresel burjuva, Siyonistler adına ne derseniz deyin kâfirler bir milletin değil bir tek Müslümanın burnunu dahi kanatmaya cesaret edemezdi.  

Bazı Başlıklar:

Aksa Tufanı Harekâtı ile Siyonizmin “Kurbağa Haşlama” Stratejisi/Burhanettin CAN

Ümmetin Bir Parçası Olan Filistin ve Siyonist-Yahudilik Sorunu/Mustafa AYDIN

Siyonist Yahudiler/Abdullah YILDIZ

Hümanizmanın Striptizi/Kamil ERGENÇ

Filistin Haçlı Seferlerinin Bir Uzantısı mı?/Hüseyin Mecdubi

Kapitalizmin Ekonomi Felsefesi ve İnsanın İnsanileşmesi/İlhan AKKURT

Derviş Zaim’in Devir Filmi yahut Tabiatın Döngüsü/Merve ÖZGEZ

 

HABERE YORUM KAT