1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. “Ulustan Ümmete” Programında 3. Hafta (VİDEO)
“Ulustan Ümmete” Programında 3. Hafta (VİDEO)

“Ulustan Ümmete” Programında 3. Hafta (VİDEO)

Ulustan Ümmete Programında bu hafta "Ulus Vakıası ve Ulusçuluklar" konusu ele alındı.

01 Aralık 2012 Cumartesi 01:04A+A-

HAKSÖZ HABER

Hilal TV'deki Ulustan Ümmete programının üçüncü haftasında "Ulus Vakıası ve Ulusçuluklar" konusu müzakere edildi. Hamza Türkmen'in sunduğu ve kendisinin de katılımcı olduğu programda ele alınan konuyu Türkmen dışında Abdurrahman Arslan, Doç. Dr. Ahmet Yıldız ve Kenan Levent değerlendirdiler. Program Perşembe gecesi 22.00'den itibaren birbirini takip eden dört bölüm halinde işlendi.

Programın vetere konukları ise Prof. Dr. Yasin Aktay, Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Ali Bulaç idi.  Türkmen canlı programda, vetere için katılımcılara şu sorunun sorulduğunu belirtti. “Avrupa veya Batı paradigmasının oluşumu sürecindeki en önemli toplumsal inşa ulus/nation teorilerine dayanmıştı. Daha sonra da bu model Müslüman toplumlara dayatıldı. Bu süreci ve ulusçuluk fikrinin İslam coğrafyasına aktarılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?"

Ulustan Ümmete programının 06 Aralık Perşembe akşamı konukları Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Süleyman Arslantaş, Murat Özer. Hamza Türkmen’in sunumu ile müzakere edilecek konu ise “Ümmetin Dağılma Süreci ve Sömürge Politikaları”

Programın videoları:

1. Bölüm

2. Bölüm

3. Bölüm

4. Bölüm

HABERE YORUM KAT

2 Yorum