1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Uluslararası Af Örgütü'nden Avrupa'ya İsrail'in ırkçılığını itiraf çağrısı
Uluslararası Af Örgütü'nden Avrupa'ya İsrail'in ırkçılığını itiraf çağrısı

Uluslararası Af Örgütü'nden Avrupa'ya İsrail'in ırkçılığını itiraf çağrısı

​​​​​​​Uluslararası Af Örgütü, Avrupa Birliği'ne, İsrail işgal rejiminin Filistinlilere ırk ayrımı politikaları uyguladığı gerçeğini artık itiraf etmesi çağrısında bulundu.

22 Mart 2023 Çarşamba 22:11A+A-

Örgüt, Avrupa Birliği'nden İsrail uygulamalarına karşı sadece kınama açıklamalarında bulunmakla yetinmemesini yapılan açıklamaları aynı zamanda siyasi bir tavra dönüştürmesini istedi.

Geçen ay Avrupa Birliği'nden bir heyet, siyonist işgalcilerin ırkçı saldırılarına maruz kalan ve Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki Nablus vilayeti sınırları içinde yer alan Huvvare ve Za'tara kasabalarına ziyarette bulunmuş, siyonistlerin saldırılarını kınamış ve tüm sivillerin korumaya alınması gerektiğini dile getirmişti.

Uluslararası Af Örgütü bu ziyaretle ilgili bir yorumda bulunarak bunun övgüye değer bir çaba olduğunu ancak ırkçı ayrım politikaları etkisiz hale getirilmediği sürece bir sonucunun olamayacağını dile getirdi. Bunun gerçekleşebilmesi için de Avrupa Birliği'nin İsrail rejiminin ırk ayrımcısı olduğu gerçeğini itiraf etmesi gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT