1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Ulusal Özgürleştirme Cephesi" Esed ve Destekçileriyle Savaşmaya Hazır!
"Ulusal Özgürleştirme Cephesi" Esed ve Destekçileriyle Savaşmaya Hazır!

"Ulusal Özgürleştirme Cephesi" Esed ve Destekçileriyle Savaşmaya Hazır!

Suriye'de Esed rejimine karşı savaşan üç muhalif direniş grubun oluşturduğu "Ulusal Özgürleştirme Cephesi" askeri eğitim ve operasyon hazırlığını gösteren bir video yayınladı.

13 Ağustos 2018 Pazartesi 15:09A+A-

Birliklerinin eğitimlerinin tamamlandığını duyuran Ulusal Özgürleştirme Cephesi (Cephe Vataniye Li’t-Tahrir), eğitim görüntüleri ve kendilerine bağlı birliklerin görev alanlarına yer verdi.

 

Feylak-ı Şam, Nasır Ordusu, Özgür İdlib Ordusu, 1. Sahil Tümeni, 2. Sahil Tümeni, 1.Fırka, 2. Ordu, Seçkinler Ordusu, Şüheda El İslam Dareyya, El Huriyye Tugaye ve 23. Fırka grupları geçen mayıs ayı sonunda birleşerek "Ulusal Özgürleştirme Cephesi”ni kurmuştu.

Kısa süre sonra Ceyşül Ahrar, Sukuru Şam, Ahrar-ı Şam İslami Hareketi ile Nureddin Zengi gibi muhalif grupların katılımıyla güçlenen Ulusal Özgürleştirme Cephesi, İdlib ve Hama’nın kuzeyinde Esed rejimine karşı mücadele ediyor. Son katılımlarla birlikte yaklaşık 100 bin muhalif tek çatı altında toplandı ve böylece Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerine karşı savaşan en büyük askeri grup kurulmuş oldu. 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum