1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Ülkelerine dönemeyen Türkmenistanlılardan eylem çağrısı
Ülkelerine dönemeyen Türkmenistanlılardan eylem çağrısı

Ülkelerine dönemeyen Türkmenistanlılardan eylem çağrısı

Türkmenistan devletinin izlediği pandemi politikasının mağduru olup İstanbul'da sıkışıp kalan Türkmenistanlıların sorunları derinleşiyor.

15 Ağustos 2022 Pazartesi 11:21A+A-

Türkiye'de bulunan Türkmenistan vatandaşları uçak bulamadıkları için ülkelerine dönemiyor. Ülkelerine gidemeyen Türkmen vatandaşlarının havalimanındaki çileli bekleyişi sürüyor.

Türkiye'de bulunan Türkmenistan vatandaşları uçak bulamadıkları için ülkelerine dönemiyor. Ülkelerine dönmek isteyen Türkmenlerin yoğun ilgisi nedeniyle, az sayıda gerçekleşen uçuşlarda Türkmen vatandaşlar bilet bulmak için güçlük çekiyor.

Türkmenistan'da devam eden koronavirüs tedbirleri kapsamında uluslararası uçuşlardaki kısıtlama nedeniyle İstanbul'dan Türkmenistan'a ayda birkaç kez uçak seferi düzenleniyor. Pandemi döneminde durdurulan Türkmenistan - Türkiye uçuşları iki yıl aradan sonra Türkmenistan Havayolları tarafından Haziran ayından itibaren kısmi olarak başladı. Ülkelerine dönmek isteyen Türkmenlerin yoğun ilgisi nedeniyle, az sayıda gerçekleşen uçuşlarda Türkmen vatandaşlar bilet bulmak için güçlük çekiyor. İstanbul havalimanı başta olmak üzere Türkmenistan İstanbul Konsolosluğu gibi bölgelerde gecelerce sabahlayan Türkmenistanlılar sorunlarına dikkat çekmek ve seslerini Türkmenistan devletine duyurmak için Salı günü Türkmenistan konsolosluğu önünde toplanarak basın açıklaması yapacak.

 

HABERE YORUM KAT