1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Ülkede muhaliflere bunu yapan İran, Suriyede neler yapmadı ki
Ülkede muhaliflere bunu yapan İran, Suriyede neler yapmadı ki

Ülkede muhaliflere bunu yapan İran, Suriyede neler yapmadı ki

İran'da 250 kişinin öldürüldüğü Mahsa Amini gösterileri sırasında çekildiği belirtilen bir görüntü, ülkede polis şiddetinin ne kadar büyüdüğünü gözler önüne serdi.

02 Kasım 2022 Çarşamba 16:35A+A-

Hangi şehirde çekildiği bilinmeyen ve sosyal medyada bir İranlının cep telefonuyla çektiği anlaşılan görüntülerde, bir gösterici onlarca polis tarafından önce öldüresiye dövülüyor. Ardından motosikletle eziliyor. Son olarak da motorize polis ekibi göstericiyi kafasına kurşun sıkarak infaz ediyor.

İran'da 13 Eylül'de Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından örtünme kurallarını yerine getirmediği gerekçesiyle öldürülmesi sonrası başlayan gösteriler sürerken ölenlerin sayısı 250'yi aştı. Gözaltına alınanların sayısının ise binlerce kişi olduğu belirtiliyor.

Gösterilere müdahale biçimi nedeniyle ABD ve Avrupa Birliği'nin yaptırım kararı aldığı İran'da polisin önce dövdüğü ve ardından kafasına kurşun sıkarak infaz ettiği bir göstericiye ait görüntüler ise yaşananların şiddetini en çarpıcı şekilde ortaya koydu.

Ancak balkondan bir İranlının cep telefonuyla çektiği görülen görüntünün hangi şehirde çekildiği bilinmiyor. İzleyenlerin kanını donduran görüntülerde bir evin garaj kısmında yakalanan gösterici önce onlarca polis tarafından cop, tekme ve yumruklarla öldüresiye dövülüyor. Hareketsiz kalana kadar dövülen gösterici polis motosikleti ile eziliyor.

'POLİS İKİ KURŞUNLA GÖSTERİCİYİ İNFAZ EDİYOR'

Ardından da geriden galen iki motosikletteki polisler göstericiyi copla dövmeye devam ediyor. Gece çekilen ve 2 dakika 10 saniye olan vahşet görüntüsünün sonunda ise motosikletli polisler tabancasını çıkarıp göstericinin kafasına iki el ateş ediyor.

Karar’ın naklettiğine göre, sosyal medyada görüntüyü paylaşanlar “Bu görüntüler Mahsa Amini’nin öldürülmesinden sonra en çok tartışma yaratacak bir görüntü. İran toplumunda bu görüntünün etkisi çok büyük olacak” yorumları yaptı.

Bunlar, zalim rejimin Batının tepkisi ve yaptırımlarını göze alma pahasına halkına ulu orta reva gördükleri... Halkına bu vahşeti reva gören İran rejiminin uluslararası toplumun gözetim ve denetiminden, tepkisi ve yaptırımlarından ırak olarak Suriye halkına karşı işlediği vahşetin boyutunu varın siz düşünün...

HABERE YORUM KAT

6 Yorum