1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ukrayna'nın Doğusunda Müdahale; 4 Ölü Var!
Ukrayna'nın Doğusunda Müdahale; 4 Ölü Var!

Ukrayna'nın Doğusunda Müdahale; 4 Ölü Var!

Ukrayna'nın doğusunda bulunan Kramatorsk kentinde Rusya yanlısı göstericilerin işgal ettiği havaalanına giren Ukrayna güvenlik güçleri müdahalede bulundu.

15 Nisan 2014 Salı 19:14A+A-

Ukrayna'nın doğusunda bulunan Kramatorsk kentinde Rusya yanlısı göstericilerin işgal ettiği havaalanına giren Ukrayna güvenlik güçleri müdahalede bulundu, müdahale sırasında yaralananlar ve ölenlerin olduğu söyleniyor. Russia Today, en az dört Rusya yanlısı milisin öldüğünü duyurdu. Ukrayna'nın geçici Devlet Başkanı Turçinov da, "Kramatorsk Askeri Havaalanı'nın kontrolü Rus milislerinin elinden alındı" dedi.

Russia Today'de yer alan habere göre, bölgedeki Rusya yanlısı göstericiler, Ukrayna güvenlik güçlerinin havaalanına geldiğini ve göstericilerle görüşmeye başladığını daha sonra bir anda ateş edilmeye başlandığını ve yaralıların olduğunu iddia ettiler.

Diğer göstericilerin ise bu olaydan hemen sonra, Kramatorsk'un girişine barikatlar kurdukları ve Ukrayna güvenlik güçleri ile çatışmaya hazırlandıkları ifade ediliyor.

Diğer taraftan Slavyansk kentinde de Ukrayna ordusunun müdahale için kente giriş yaptığı belirtiliyor. Bölgede bulunan Rusya yanlısı göstericilerin lideri Sergey Tsyplakov, bölgeye Ukrayna ordusunun zırhlı askeri birliklerinin giriş yaptığını söyledi. Sergey Tsyplakov kendilerini savunmaya hazır olduklarını söyledi.

RUSYA UKRAYNA'NIN KIRIM'DAKİ SİLAHLARININ TESLİMİNİ DURDURDU

Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Anatoliy Antonov, Ukrayna ordusunun, tek taraflı olarak Rusya'ya bağlanma kararı alan Kırım'daki silahların iadesini durdurduğunu bildirdi.

Antonov, Ukrayna ordusunun Kırım'daki silahlarını,Ukrayna'nın doğusunda eylemler düzenleyen sivil halka karşı kullanma ihtimali üzerine iade etmeyeceğini açıkladı.

Rusya'nın sıcak noktalara silah sevkiyatı yapmayacağına dair taahhüdü bulunduğunu vurgulayan Antonov, Ukrayna'nın doğu ve güney bölgelerinin şu anda sıcak noktalar olduğunu savundu.

Antonov, "Bu bağlamda, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun kararıyla Ukrayna'ya, gemiler ve uçaklar hariç, silah ve askeri teçhizatın iade edilmesi askıya alındı" bilgisini paylaştı.

HABERE YORUM KAT