1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ukrayna’da sıkışan Rusya bedelini Suriye’de ödüyor!
Ukrayna’da sıkışan Rusya bedelini Suriye’de ödüyor!

Ukrayna’da sıkışan Rusya bedelini Suriye’de ödüyor!

Rusya, Suriye’deki paralı askerlerin maaşlarını azalttı!

18 Nisan 2022 Pazartesi 11:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye’yi kana bulayan Rusya ardından Ukrayna’yı hedef almış ve Suriye’de görmediği tepkiyi burada görmüştü. Ukrayna'daki işgal girişimi netice olarak Rusya’nın başına bela olmuş durumda. Karizması ciddi oranda çizilen Putin rejimi bir yandan ise yaptırımlarla uğraşmak zorunda kalıyor!

Suriye’deki işgalci birliklerinden bazılarını Ukrayna’ya yönlendirdiği yönünde haberler medyaya düşen Rusya şimdi ise Suriye’deki paralı askerlerin maaşlarında kesintiye gitti. Askeri varlığını azaltması sebebiyle Suriye’de doğan boşluğu ise Yeni Şafak’ın iddiasına göre İran doldurmaya çalışıyor. Ukrayna’da büyük kayıplar veren Rusya, Suriye’deki paralı askerlerine maaş ödeyemez hale geldi. Rusya’nın desteklediği 5. Kolordu’daki maaşlar 200 dolardan 100 dolara indirildi. Gönüllü askerler bu nedenle ordudan ayrılırken Rus birlikleri ve Wagner’in çekildiği bölgelere İranlı milisler yerleşiyor.

Rusya’nın verdiği tavizler insanlık adına sevindirici. İran ise klasik “acem kurnazlığı” ile fırsattan istifade etmeye çalışıyor. Ancak İran’ın Suriye’deki varlığı Rusya’nın hava gücüne bağlı bunu İran da biliyor. Umudumuz ikisinin birden Suriye’den ve işgal ettikleri her yerden tamamen def olup gittikleri günleri görebilmektir!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum