1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ukrayna Ordusundan Ayrılıkçılara Operasyon
Ukrayna Ordusundan Ayrılıkçılara Operasyon

Ukrayna Ordusundan Ayrılıkçılara Operasyon

Ukrayna ordusu, Devlet Başkanı Poroşenko'nun ateşkesi uzatmama kararından sonra, ayrılıkçılara yönelik geniş çaplı operasyon başlattı.

01 Temmuz 2014 Salı 16:04A+A-

Ukrayna ordusu, ayrılıkçıların bulunduğu doğu bölgesinde geniş çaplı operasyona başladı.

Devlet Başkanı Petro Poroşenkon'un ateşkesi uzatmama kararından sonra ordu birlikleri ile ayrılıkçılar arasındaki çatışmalar şiddetlendi.

Union ajansının bildirdiğine göre, 25. Topçu Tugayı Slavyansk'ta ayrılıkçıların eğitim kampını bombaladı. Saldırıda 250 civarında Rus yanlısı ayrılıkçı hayatını kaybetti.

Kramatorsk'taki çatışmalarda ise bir halk otobüsü iki ateş arasında kaldı. Olayda 4 kişi öldü 5 kişi yaralandı.

Ayrılıkçıların Slavyansk'ta düzenlediği saldırıda sınır koruma personelini taşıyan zırhlı araç hedef alındı. Roketle vurulan araçtaki 6 kişi yaralandı.

Donetsk'te sıcak anlar

AA muhabirinin bildirdiğine göre, 30 kişilik ayrılıkçı grup, Donetsk'in merkezindeki bölge polis karakolunu basmaya çalıştı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Keskin nişancıların da kulanıldığı olayda, bir polis memuru hayatını kaybetti ikisi de yaralandı. Çok sayıda ayrılıkçının da öldüğü belirtiliyor. 

Ukrayna ordusunun havadan operasyon düzenlediği kentlerde dumanların yükseldiği, çok az sayıdaki vatandaşların da sığınıklara indiği belirtiliyor.

Devlet Başkanı Poroşenko, 20 Haziran'da ilan ettiği geçici ateşkesi, ayrılıkçıların ihlalleri nedeniyle uzatmayacağını açıklamış ve terörle mücadele operasyonlarına tekrar başlayacaklarını duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT