1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Ukrayna Gerçek Bir Savaşın İçine Girmiştir"
"Ukrayna Gerçek Bir Savaşın İçine Girmiştir"

"Ukrayna Gerçek Bir Savaşın İçine Girmiştir"

Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk, milyonlarca Ukraynalılın gerçekleri bilmeye ihtiyacı olduğunu belirterek, Ukrayna'nın gerçek bir savaşın içine girdiğini söyledi.

01 Temmuz 2014 Salı 13:26A+A-

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, ülkesinin gerçek bir savaşın içine girdiğini kaydetti.

Yatsenyuk, Kiev'de katıldığı uluslararası toplantıda yaptığı konuşmada, "Ukrayna gerçek bir savaşın içine girmiştir. Ukrayna askeri, ekonomik ve enformasyon gibi farklı alanlarda yürütülen bir savaşın içine girmiştir" dedi.

Ukraynalıların gerçekleri bilmeye ihtiyacı olduğunu ifade eden Yetsenyuk, ülkesinin bu olaylardan temizleneceğini kaydetti.

Öte yandan Ukrayna Parlamentosu, Verhovna Rada Başkanı Aleksander Turçinov, bugünkü genel kurul oturumunda, milletvekillerine Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlılarına yönelik sürdürülen terörle mücadele operasyonlarıyla  ilgili bilgi verdi.

Sabah saatlerinde yapılan ve 295 milletvekilinin bulunduğu oturumda Turçinov, "Bu sabah erken saatlerde savunma bakanımızla görüştüm, terörle mücadele operasyonları tekrar aktif hale getirilmiştir. Silahlı kuvvetlerimiz, teröristlerin kalelerine ve üslerine ağır darbeler vurmaktadır" dedi.

Toplantıda, geçen hafta hayatını kaybeden 73 yaşındaki ünlü politikacı İvan Plush için saygı duruşunda bulunuldu.

HABERE YORUM KAT