1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ukrayna Genelkurmay Başkanı Görevden Alındı
Ukrayna Genelkurmay Başkanı Görevden Alındı

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Görevden Alındı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç, Genelkurmay Başkanı Zaman'ı görevden alarak, Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Sekreter Yardımcısı olarak atadı.

20 Şubat 2014 Perşembe 00:02A+A-

Yanukoviç tarafından imzalanan ve Cumhurbaşkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan kararname ile Genelkurmay Başkanı, Ukrayna Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Vladimir Zaman görevinden alındı. Yanukoviç tarafından imzalanan diğer bir kararname ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Yuriy İlin, Genelkurmay Başkanı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetler Başkomutanı olarak görevlendirildi.

Cumhurbaşkanı Yanukoviç'ın imzaladığı diğer bir kararname ile de Genelkurmay Başkanlığı görevinden aldığı Vladimir Zaman'ı, Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Sekreter Yardımcısı olarak atadı.

Başkent Kiev'e araç girişleri sınırlandırılacak 

Bu arada Ukrayna'daki yönetim karşıtı gösteriler nedeniyle başkent Kiev'e bu gece yarısından itibaren araç girişlerinin sınırlandırılacağı bildirildi. 

Ukrayna Bakanlar Kurulu halkla ilişkiler departmanından yapılan açıklamada, bu gece saat 00.00’dan itibaren Kiev’e araç girişlerine sınırlama getirileceği duyuruldu.

Ukrayna Demiryolu İdaresinden yapılan açıklamada ise Lvov-Kiev ve İvana-Frankivsk-Kiev hattındaki demiryollarının mayınlandığı ihbarı nedeniyle seferlerin gecikmeli olarak gerçekleştiği bildirildi.

Yanukoviç'ten muhalefetle görüşmelerin başlaması talimatı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in ülkenin içinde bulunduğu siyasi krizden çıkış aramak üzere Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Aleksandır Kluyev başkanlığında bir çalışma grubu oluşturulması ve en kısa sürede muhalefetle görüşmelere başlaması talimatı verildiği bildirildi.

Görüşmeler için oluşturulacak çalışma grubunda Ukrayna Adalet Bakanı Yelena Lukaş ve Cumhurbaşkanlığı İdaresi başkan vekili Andrey Portnof'un da bulunacağı duyuruldu.

HABERE YORUM KAT