1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Uçaksavar Tank, Rastgele Ateş Ediyor
Uçaksavar Tank, Rastgele Ateş Ediyor

Uçaksavar Tank, Rastgele Ateş Ediyor

Suriye’nin Duma kentinde, bir uçaksavar tankın şehir içinde rastgele ateş açması böyle kaydedildi.

13 Şubat 2012 Pazartesi 12:59A+A-

Geçtiğimiz Cumartesi günü başkent Şam’ın 10 kilometre kuzeybatısındaki Duma’da çekilen görüntülerde, Rus yapımı bir ZSU-23-4 ‘Shilka’ uçaksavar tankının etrafa rastgele ateş etmesi yer alıyor. 23 milimetre çapındaki güçlü topuyla bir uçağı yok edebilecek güçteki tankın üzerindeki Beşşar Esed posterleri dikkat çekiyor.

Gizlendiği yerden video kaydını gerçekleştiren kişinin, tekbir getirerek, “Senin için Humus, tanklar üzerimize çevrildi. Bu Humus sevgimiz için. Humus için kurban oluruz” dediği duyuluyor.

Uzmanlar, uçaksavar tanklarının sivillere karşı kullanımında ölümcül sonuçların doğacağını belirtiyor. Christian Science Monitor gazetesinden Dan Murphy, “Libya’da Kaddafi tarafından da sıklıkla kullanıldı. Vücudu parçalara ayırabilir” dedi.

Öte yandan Duma’da Esed’in askeri birlikleri ile yerel muhalifler arasındaki çatışmalar 21 Ocak’tan bu yana şiddetini artırdı. Göstericilerin kentin bazı bölgelerinde hakimiyeti ele geçirdiği belirtiliyor. 

Dün 27 Kişi Daha Öldü

Bu arada Genel Devrim Konseyi, dün ülke genelinde düzenlenen operasyonlarda ve bazı bölgelerde çıkan çatışmalarda çoğunluğu Humus kentinde olmak üzere toplam 27 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Konsey, Humus kenti başta olmak üzere, Şam kırsalı, Der’a, İdlib, Hama ve Deyr ez Zor kentlerinde askeri operasyonların devam ettiğini ve bazı bölgelerde Suriye ordusu ile Özgür Suriye Ordusu arasında çatışmalar çıktığını kaydetti.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, Humus ilinde silahlı grupların bir bankaya saldırdığını, bankadaki bir milyon Suriye lirasıyla 4 adet bilgisayarın gasp edildiğini belirtti.

SANA, "güvenlik güçlerinin bugün farklı kentlerde silahlı gruplara yönelik düzenlediği operasyonlarda, çok sayıda silahlı terörist ile silahın ele geçirildiğini" duyurdu.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum