1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Twitter Jahrein ırkçısının tweetini sildi
Twitter Jahrein ırkçısının tweetini sildi

Twitter Jahrein ırkçısının tweetini sildi

Sosyal medya ünlüsü ırkçı rol model ve küfürbaz Jahrein takma adıyla paylaşımlar yapan Ahmet Sonuç’un ırkçı paylaşımı Twitter tarafından silindi.

06 Mayıs 2022 Cuma 09:36A+A-

HAKSÖZ HABER

Irkçı paylaşımları ile tepki çeken “jahreindota” isimli trol hesabın Afgan halkını hedef alan paylaşımı ‘ırkçı propaganda ve nefret söylemi’ gerekçesiyle Twitter yönetimi tarafından silindi.

Afgan gençlerin ‘Eminönü’nde bayrak açarak fotoğraf’ çekindikleri esnada Iğdırlı ırkçı bir şahsın Afganların ağzından “Burası Eminönü değil Afganönü” dediği ve Afganların bu sözü söylediği iddia edilen bir video paylaşılmıştı.

Bu videoyu sosyal medya hesabından paylaşan ve Afgan halkını hedef alan bir paylaşımda bulunan ırkçı Ahmet Sonuç adlı şahıs, “Uçağın iniş takımında gelen bir maymun için fazla iddialı bu söylem” demişti.

Ahmet Sonuç adlı sosyal medyada politika üreten, akil adam pozları kesen, ırkçılığı ile beğeni toplayan şahsın hakaret içerikli paylaşımı Twitter tarafından Twitter kurallarını ihlal ettiği için silindi.

Gamer (online oyuncu) olarak sosyal medyada yayınlar yapan Sonuç’un ırkçı ve nefret yüklü söylemleri yüzbinlerce kişi tarafından etkileşim alıyor ve kimi kitleler tarafından “gerçek ve iyi yorumlar” olarak tanımlanıyordu.

 

Küfür ve hakaret ederek ırkçılığını dışa vuran şahsın silinen paylaşımı,

jahrein.pngjahrein-2-002.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum