1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Tutuklanan Kardeşlerimiz İçin Avukatlar Devrede
Tutuklanan Kardeşlerimiz İçin Avukatlar Devrede

Tutuklanan Kardeşlerimiz İçin Avukatlar Devrede

İsrail’in vahşice saldırısı sonucunda ele geçirip tutukladığı kardeşlerimizi savunmak için avukatlar harekete geçti. 16 kardeşimizin tutuklandığı bildirildi.

31 Mayıs 2010 Pazartesi 22:16A+A-

İsrail'in Gazze'ye dört yıldır uyguladığı kuşatmanın kırılması için yardım malzemeleri ve büyük umutlarla yola çıkan Özgürlük Filosu'nun işgal güçleri tarafından istila edilmesi dünyayı ayağa kaldırdı. İşgalcinin tutukladığı dayanışmacıların savunulması için bir grup avukat harekete geçti. Özgür Gazze Hareketi'nden ulaşan haberlere göre dayanışmacıların durumları hakkında İsrail basınından verilen haberler gerçeği yansıtmıyor. Bu ise endişeye yol açıyor.

Özgürlük Filosu'nu düzenleyen gruplardan Özgür Gazze Hareketi'nden gelen haberlere göre avukatlardan oluşan bir ekip işgal güçlerinin tutukladığı dayanışmacılara ulaşmaya çalıştı.

Özgür Gazze Hareketi sivil örgütler ağından Kuşatmayı Kırmak İçin Filistin Uluslararası Kampanyası ile iletişim kurmayı başardı. Görüşme üzerine Kampanya'dan yayınlanan bildiride dayanışmacıların durumlarından duyulan endişe dile getirildi. Ayrıca işgal güçlerinin, dayanışmacılarının sağlık durumları, ölen ve yaralananların sayısı hakkında yalan haberler yayınladığı vurgulandı.

Bildiride tüm uluslararası insan hakları ve hukuk kurumlarından dayanışmacıların durumlarını takip etmeleri, acilen ve şartsız salınmaları için gayret göstermeleri talep edildi.

Kampanya'dan yapılan açıklamada İsrail işgal güçleri tarafından uluslararası organize terör yapıldığı ifade edildi. Gemilerdeki yolcuların sivil, parlamento üyeleri, siyasiler, fikir önderleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile basın mensupları olduğuna işaret edildi.

Bildiride İsrail'in, tamamen barışçıl ve insani bir görevle Gazze halkına yardım taşıyan dayanışmacılara karşı açıkça savaş suçu işlediği, uluslararası sularda gerçekleştirilen bu saldırının İsrailli savaş suçlularının adalete teslim edilip yargılanması için ciddi anlamda adımlar atılmasını gerektirdiği söylendi.

Kuşatmayı kırma kampanyası son olarak işgal devletine uluslararası yaptırımlar uygulanmasını, bu devletin iktisadi, siyasi ve her alanda boykot edilmesini talep etti. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT