1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Türk’ün Türk’ten başka dostları da varmış!
Türk’ün Türk’ten başka dostları da varmış!

Türk’ün Türk’ten başka dostları da varmış!

Kemalist ve ırkçı/milliyetçi çevrelerin “Türk’ün Türk’ten başka dost yok” sloganının ne kadar kof olduğuna depremler vesilesiyle bir kez daha şahit olundu.

19 Şubat 2023 Pazar 14:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’deki Kemalist, ırkçı/milliyetçi çevrelerin uzun zamandır dillendirdikleri “Türk’ün Türk’ten başka dostu yok” söylemi her fırsatta dillendirilir, “Bir Türk dünyaya bedel” sloganıyla tüm dünyaya medyan okuma aymazlığı ortaya konuluyordu.

Bilindiği gibi ülkenin solcusu, Kemalist’i, milliyetçisi ve ırkçısının Arap düşmanlığı bitmek bilmiyor. Arapların Türk’leri arkadan vurduğu, Araplardan dost olmayacağı anlayışı ne olursa olsun bitmeyecek gibi.

Söz konusu çevreler bu iddialarından vazgeçmiş değil, lakin Kahramanmaraş merkezli depremler malum sloganların ne kadar içi boş olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Başta Arap ülkeleri olmak üzere İslam dünyasında Türkiye için ciddi miktarda ayni ve nakdi yardımlar toplandı. Sol-Kemalistlerin sürekli eleştirdiği Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan gibi ülkeler, Türkiye’ye hatırı sayılı miktarda nakdi yardımda bulundu.

Sadece Arap ülkelerinden gelen yardımlar ABD ve Avrupa ülkelerinden kat be kat fazla. Türkiye’deki laik/seküler kesimin hayranlık beslediği batılı ülkeler, böyle büyük afette Araplar kadar Türkiye’ye sahip çıkmadı.

Türkiye’nin ihtilaflı olduğu Yunanistan, Ermenistan gibi ülkeler bile yardımlarını esirgemediler, dayanışma mesajları verdiler. 

Bu durum özellikle Kemalist, ırkçı/milliyetçi çevrelerin “Türk’ün Türk’ten başka dostu yok” söyleminin anlamsızlığını bir kez daha gösteriyor. Türk’ün Türk’ten başka dostları da varmış!

fpq5qlywiaaiwzc.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum