1. HABERLER

  2. HABER

  3. Türkiye’yi Kınayan ABD’ye Tepki
Türkiye’yi Kınayan ABD’ye Tepki

Türkiye’yi Kınayan ABD’ye Tepki

Mısır'daki darbe hakkında Erdoğan'ın açıklamalarını kınayan ABD'ye Davutoğlu'ndan sert tepki geldi.

22 Ağustos 2013 Perşembe 10:46A+A-

Başbakan Erdoğan'ın 'Mısır'daki darbenin ardından İsrail var' açıklamasından dolayı Türkiye'yi kınayan ABD'ye, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan sert tepki geldi. ABD'nin açıklamasının kabul edilemez olduğunu belirten Davutoğlu, Mısır'da darbecilerin gözaltında tuttuğu Muhammed Mursi ile görüşmek için gizli diplomasi yürütüldüğünü bildirdi. Kanal 24'te açıklamalarda bulunan Davutoğlu özetle şunları kaydetti:

ABD'NİN ADI GEÇMİYOR

Başbakanımız'ın tüm konuşmalarını inceledim. ABD bu konuşma içerisinde bir kez dahi geçmiyor. ABD'nin bizi kınamasını kabullenemeyiz. Özellikle yaşanan olaylara sessiz kalırken bize direk kınama vermesi ilginç. Bizimle ilgili bize sormadan kınama yapıyorlar. Bu anlaşılabilir bir durum değil.

MİT MURSİ İLE GÖRÜŞTÜ

30 Haziran'daki gösterilerden 1 hafta 10 gün önce Başbakanımız özel bir görevlendirmeyle bir arkadaşımızı Mısır'a gönderdi. Sayın Mursi ve yetkililerle görüşmeler yapıldı. MİT müsteşarımız gitti. Durumu kritik gördüğümüz için değerlendirmelerde bulunduk.

MURSİ İÇİN GİZLİ DİPLOMASİ

Aktif dış politika, darbeyi mazur gösterecek şekilde Mursi ile görüşmeden yönetimle görüşmekse biz bunu yapmayız. Buna aktif dış politika değil darbeye meşruiyet kazandırma denir. Aktif politika gizli diplomasiyle bir faaliyet yapmaksa biz bunları şuanda bile sürdürüyoruz. İlk kez açıklıyorum, Mursi'yle görüşmek için şu an bile gizli diplomasiyi sürdürüyoruz

MÜBAREK'İN TAHLİYESİ

Seçilmiş cumhurbaşkanı içerideyken Hüsnü Mübarek'e tahliye kararı , bütün demokratik sürecin geriye alınması anlamına geliyor.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum