1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Türkiyeli Müslüman Ebu Miktad el-Kurdi Halep’te Şehid Düştü
Türkiyeli Müslüman Ebu Miktad el-Kurdi Halep’te Şehid Düştü

Türkiyeli Müslüman Ebu Miktad el-Kurdi Halep’te Şehid Düştü

Suriye’deki kardeşlerimize destek olmak için buradaki mücahidlere katılan Ebu Miktad el-Kurdi mahlaslı Türkiyeli kanas timi komutanı şehid düştü.

20 Ağustos 2016 Cumartesi 18:14A+A-

Ümmetiislam sitesinin aktardığına göre, Ebu Miktad akşam Halep’te ribatta havan topu düşmesi sonucu şarapnelin isabet etmesi üzerine şehid düştü.

Söz konusu haberde Ebu Miktad’ın aslen Erzurumlu olup buradan Suriye cihadına katıldığı ve askeri birçok cephede bulunduğu kaydedildi.  Ebu Mikdar, Şam’ın Fethi Cephesi’nde Şehid Kanas Emiri Ebu Yusuf el-Kanasi’nin en iyi öğrencisi ve mirasçısıydı.

Ebu Miktad’ın kardeşi Ebu Saad da Suriye’deki cihadda şehid düşmüştü.

Ebu Miktad el-Kurdi kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyoruz. 

 

Suriye savaşında onunla omuz omuza mücadele Halid ismindeki savaşçının Miktad için yazdığı övgü dolu yazısı:

İşte o yazı:

Suriye'de rejim, İran, ABD ve Rusya'ya karşı mazlum halk safnda savaşan 

Kardeşim, abim, değerli büyüğüm, mücahidim, şehidim...

Mü'minlerden öyle erler vardır ki; Allah'a verdikleri ahde sadakat göstermişlerdir. Kimi bu uğurda canını verdi, kimi de beklemektedir. Ve onlar, hiç bir şekilde sözlerinden dönmedi. Ahzab-23

Hama ili, kanas mecmuası emiri Miqdad, Allah'a verdiği sözde sadık kalmış ve bu uğurda sermayesi olan ilmini ve canını ortaya koymuştur. İlmi ile bir çok mücahid yetiştirmiş ve sahada etkili operasyonlar yapılmasına vesile olmuştur. Haçlı abd ordusunun Suriye'deki ilk saldırısı olan Şehid (inş) Ebu Yusuf Turki'nin eğitim merkezine yapılan saldırıda hafif yaralı olarak Allah'ın izniyle kurtulmuştur. Allah'a verdiği sözde sadakat göstererek bu uğurda canını feda etmekten geri durmamıştır.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan Müslümanlar ile günümüzde İslam’a karşı savaş bayrağını taşıyan haçlı orduları arasında savaş tüm şiddeti ile devam etmektedir. Bu öyle bir savaş ki; İslam kahramanları Allah yolunda nefislerini ve nefislerinden, ailelerinden ve mallarından daha değerli olan şeyleri feda ederek destanlar yazıyor ve Allah’ın şu ayetinin gereğini yerine getiriyorlar:

“Fitne ortadan kalkıncaya ve din tamamen Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın! (İnkâra) son verirlerse şüphesiz ki Allah onların yaptıklarını çok iyi görür.” (Enfal 39)

Bu dava Şehid (inş) Miqdad ile başlamadı ve onun şehadeti ile de son bulmayacaktır.

Bu savaş, İslamın ve haçlıların savaşıdır. Kıyamete kadar da bu son bulmayacaktır.

Bu uğurda daha binlerce belki milyonlarca şehidler vereceğiz fakat, asla davamızdan bir adım dahi geri durmayacağımızı beyan ederiz.

“Nice peygamberler vardı ki, beraberinde birçok Allah erleri bulunduğu halde savaştılar da, bunlar, Allah yolunda başlarına gelenlerden dolayı gevşeklik ve zaaf göstermediler, boyun eğmediler. Allah sabredenleri sever.

Onların sözleri, sadece şöyle demekten ibaretti: Ey Rabbimiz! Günahlarımızı ve işimizdeki taşkınlığımızı bağışla; ayaklarımızı (yolunda) sabit kıl; kâfirler topluluğuna karşı bizi muzaffer kıl!

Allah da onlara dünya nimetini ve (daha da önemlisi,) ahiret sevabının güzelliğini verdi. Allah, iyi davrananları sever.” (Ali İmran 146-148)

Şehitler hakkında konuşmak ne kadar uzarsa uzasın bu konuşma onların hakkını ödeyemeyecek, onların hak ettikleri konuma ve değere yetişemeyecektir. Onlar Allah yolunda cihad emrine boyun eğerek, Allah’ın dinine ve ümmete yardım etmek için dünyayı ve sahte değerlerini terk etmişken bu mümkün değildir.

Onu tanıyan herkes dini hayatını, ahlakını ve yiğitliğini övmüştür. Aynı şekilde o mücahitlerin kendi aralarında görüşüne uyduğu bir mücahitti. Mücahitler için saflarda bir rakip, kuzey ve güney bütün cephelerde savaş yöntemlerinde onlar için bir nasihatçi ve teşvik edici bir murabıttı. Eski bir kaç olaydan dolayı kulağından ve kolundan rahatsız olup şikayetlendiği onca acılarına rağmen Miqdat bu şekildeydi.

Mücahitler, Miqdat'ı ahlakının güzelliği, cömertliği, cesareti, beraber bulunduğu kimselere kolaylık göstermesi ve dünya lezzetlerinde kardeşlerini kendi nefsine tercih etmesi ile tanımaktadırlar. Sabırlı, ihtisap sahibi, ağır başlı, mücahit kardeşlerine karşı olumlu olup bela mücahitler üzerinde şiddetlendiğinde ve savaş iyice kızıştığında onları teselli eden kimseydi.

Böylece biz islam ümmetine Allah’ın fazlı ile mücahitlerin yola devam ettiklerini ve Allah’ın düşmanları Haçlı Amerikalılar, Rafızi Iran, Haçlı köpeği Rusya ve mürtedlerle mücadele içerisinde olduğunu müjdeliyoruz. Çekinmeden uyuşukluk göstermeden beklemekteyiz. Savaş bizlerle onlar arasında bir rekabet olup komutanımızın şehid edilmesi veya kindar saldırıların olması bizi savaşımızda geri döndürmez. Allah yolunda ölümü bir şeref ve büyük bir fazilet görmekteyiz. Düşmanlarımızın dünya hayatına gösterdiği çaba ve hırsı hatta daha fazlasını biz Allah yolunda öldürülmeye gösteriyoruz. Allah’ın izniyle bizim cihadımız kıyamet vaktine kadar devam edecektir. Ta ki Allah bizimle düşmanlarımız arasında hak ile hükmedinceye kadar devam edecektir. O hükmedenlerin en hayırlısıdır. Allah kafirlere müminlere karşı bir yol vermeyecektir.

Bu olayın vuku bulması neticesinde İslam ümmetini mücahidin şehadete kavuşmasıyla kutuluyor, tebrik ediyorum

Hamd Alemlerin Rabbi olan Allah'adır

Kardeşin: Halid

HABERE YORUM KAT

5 Yorum