1. HABERLER

  2. HABER

  3. Türkiye’den Rus Gemilerine Misilleme
Türkiye’den Rus Gemilerine Misilleme

Türkiye’den Rus Gemilerine Misilleme

Rusya'nın son bir hafta içinde 5 Türkiye bayraklı gemiyi Novorossisk limanında alıkoyması üzerine 4 Rus gemisi Samsun limanında alıkonuldu.

05 Aralık 2015 Cumartesi 15:03A+A-

Türkiye ile Rusya arasında hava sahası ihlali sonucu Rus savaş uçağının Türkiye jetleri tarafından düşürülmesiyle başlayan kriz deniz taşımacılığına da etki etmeye başladı. Deniz Haber Ajansı'nın haberine göre Rusya'nın son bir hafta içinde 5 Türkiye bayraklı gemiyi Novorossisk limanında alıkoyması üzerine 4 Rus gemisi Samsun limanında alıkonuldu.

Deniz Haber Ajansı'nın verdiği bilgiye göre, son bir hafta içerisinde Rusya limanlarına yük taşıması yapan 5 Türkiye bayraklı gemi, liman denetiminde (PSC) Rusya Denizcilik İdaresi Müfettişleri’nin hazırladıkları raporlar çerçevesinde Novorossisk Limanı'nda alıkonuldu. Bunun üzerine mütekabiliyet esasları çerçevesinde, Türkiye limanlarına seyir yapan 4 Rusya Federasyonu bayraklı gemi Samsun Limanı'nda yapılan liman denetimleri sonucunda alıkonuldu.

Son bir hafta içinde Rusya'nın Novorossisk Limanı'na sefer yapan M/V MEYRA, M/V ADALADY, M/V HALIL SAHIN, M/V MERT DEVAL, ve M/V MAHMUT SAKA isimli Türkiye bayraklı gemileri Rusya Denizcilik otoritesince alıkonuldu.

Bu gemilerin işletmecileri yapılan denetimlerde hiçbir eksik tespit edilmediğini ancak Rus müfettişlerin gemi teçhizatına bizzat zarar verdikten sonra bu raporları hazırladıklarını iddia ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı liman denetimi müfettişleri, Türkiye limanlarına sefer yapan 4 Rusya Federasyonu bandralı M/V OMSKIY 105, M/V RUSICH 1,  M/V NEVA ve M/V CRYSTAL isimli gemileri Samsun Limanı'nda PSC denetimine sokarak, seferden men etti.

Kaynak: Deniz Haber Ajansı

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT