1. HABERLER

  2. HABER

  3. Türkiye’den Garip 10 Kasım Manzaraları
Türkiye’den Garip 10 Kasım Manzaraları

Türkiye’den Garip 10 Kasım Manzaraları

10 Kasım törenlerinde yine garip ve rahatsız edici manzaralarla karşılaşıldı.

10 Kasım 2012 Cumartesi 17:23A+A-

HAKSÖZ-HABER

Her sene olduğu gibi bugün de saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler çaldı ve yürüyen kimi insanlar saygı duruşuna geçti. Trafikte seyreden bazı araçlar da durarak saygısını gösterdi ve trafiği kilitledi.

Her zamanki Anıtkabir, Dolmabahçe, ağlayan asker ritüelleri bu sene de eksik kalmadı. En dikkat çeken farklılık Başbakan Erdoğan'ın yurtdışı programı nedeniyle törenlere katılmamasıydı.

Bu sene ayrıca “orijinal” yeni manzaralar da ortaya çıktı. Onlardan bazısı:

Kırklareli’nde Hatim İndiriliyor!

Mustafa Kemal Atatürk’ün el yazısı ile yazdığı ve 1927 yılında Meclis kürsüsünde 6 günde okuduğu Nutuk, Kırklareli'nde kesintisiz olarak 36 saatte okunacak.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kırklareli Şubesi tarafından Şevket Dingiloğlu Parkı'nda düzenlenen etkinlik saygı duruşu ile başladı. Etkinlik Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ın Nutuk'tan bir bölüm okuması ile başladı. Nutuk'un 36 saatte kesintisiz olarak 28 sivil toplum örgütü tarafından okunması hedefleniyor.

Burada bir konuşma yapan ADD Kırklareli Şube Başkanı Nuriye Üstündağ, 1927 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından 6 günde 36 saat 31 dakikada okunan, 639 sayfalık Nutuk'un Kırklareli'nde kesintisiz olarak 36 saatte okunacağını söyledi.

kirklareli_nutuk-hatim-add.jpeg

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan da her Türk vatandaşının Nutuk'u okuması önerisinde bulundu.

İzmir’de 2 Bin 400 Kişilik Atatürk Portresi

İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan 2 bin 400 kişi 'Canlı Atatürk' portresi oluşturdu.

Konak Belediyesi'nin fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün'le yürüttüğü proje kapsamında 2 bini aşkın kişi siyah kıyafetleriyle meydandaki yerini aldı ve bu görüntü ortaya çıktı:

insandan-dev-ataturk-portresi-izmir_2400.jpg


Olmasaydın; Olmazdık!

Gazetelere tam sayfa ilan veren Koç Holding’in matem anlayışı da bir hayli ilginçti. “Olmasaydın… Olmazdık!” ifadelerinin yer aldığı ilanda Atatürk’ün var olmaya dayandırılması kişi fetişizminin on yıllar geçse de canlılığını koruduğunu göstermesi açısından manidardı:

olmasaydin-olmazdik_ataturk-10kasim_kocholding.jpg

 

HABERE YORUM KAT

14 Yorum