1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Türkiye'deki yangınlarda PKK bağlantılı 'Ateşin Çocukları İnisiyatifi' şüphesi
Türkiye'deki yangınlarda PKK bağlantılı 'Ateşin Çocukları İnisiyatifi' şüphesi

Türkiye'deki yangınlarda PKK bağlantılı 'Ateşin Çocukları İnisiyatifi' şüphesi

​​​​​​​Türkiye'nin birçok farklı noktasında meydana gelen yangınlar, bunun doğal nedenler dışında bir sabotaj zinciri olma ihtimalini gündeme getirdi.

29 Temmuz 2021 Perşembe 23:53A+A-

Türkiye'nin birçok farklı noktasında meydana gelen yangınlar, bunun doğal nedenler dışında bir sabotaj zinciri olma ihtimalini gündeme getirdi.

Kayseri, Osmaniye, Adana, Mersin, Antalya ve Muğla'da meydana gelen orman yangınları nedeniyle çok sayıda insan evlerini terk etmiş durumda.

AFAD'dan Manavgat'taki yangına ilişkin yapılan açıklamada, 1'i ağır olmak üzere 138 kişinin etkilendiğini, 58 kişinin tedavilerinin devam ettiğini duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınlarla ilgili şu an itibarıyla önemli bir yerleşim yerine ve cana yönelik tehdit bulunmadığını bildirdi. Pakdemirli, "Antalya Manavgat yangını kontrol altında ancak gece saatlerinde Akseki'de devam eden bir yangın var" dedi.

"Ateşin Çocukları İnisiyatifi"

Son birkaç gündür toplamda 41 ayrı noktada meydana gelen yangınların 30'dan fazlası söndürülmüş durumda. Ancak yangınları birçok farklı noktada bu kadar sık aralıkla meydana gelmesi sabotaj ihtimalini güçlendirdi.

Yangınlarla ilgili olarak, 2019 yılında birçok yangının sorumluluğunu üstlenen PKK'nın orman yakma timi oldukları belirtilen "Ateşin Çocukları İnisiyatifi" üzerindeki şüpheler daha da artmış durumda.

Özellikle son dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerek Türkiye sınırları içerisinde gerekse dışında PKK'ya yönelik gerçekleştirdiği operasyonların, örgütün bu şekilde misilleme saldırılarına neden olabileceği düşünülüyor.

Birçok kaynak, meydana gelen yangınlarda sabotaj ihtimalinin oldukça yüksek olduğu görüşünde.

PKK bağlantılı "Ateşin Çocukları İnisiyatifi"nin 2019 yılında üstlendiği yangınlar şu şekilde:

yangin-001.jpg

Kaynak: MepaNews

HABERE YORUM KAT

1 Yorum