1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Türkiye'deki en büyük 500 şirketin toplamı Walmart'ın yarısı etmiyor
Türkiye'deki en büyük 500 şirketin toplamı Walmart'ın yarısı etmiyor

Türkiye'deki en büyük 500 şirketin toplamı Walmart'ın yarısı etmiyor

Fortune 500 Türkiye listesinde yer alan şirketlerin toplam büyüklüğü ABD'deki listede ancak üçüncü sırada yer alabiliyor.

02 Temmuz 2021 Cuma 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Fortune ekonomi dergisinin her sene hazırladığı 'Türkiye'nin satış hacmine göre ilk 500 şirketi' listesine göre bu sene birinci sırada Tüpraş yerine bir başka enerji firması olan EPİAŞ yer aldı.

Derginin Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre satış miktarına göre en büyük 500 şirketin ihracatı geçtiğimiz sene dolar bazında yüzde 26.1, Türk lirası bazında ise yüzde 8.7 düştü.

Derginin paylaşımında, listedeki tüm şirketlerin (500 şirketin) satış gelirlerinin toplanması durumunda dahi, listenin ABD versiyonunda ancak üçüncü sırada kendine yer bulabileceği ifade edildi.

Türkiye'deki ilk 500 şirketin toplam satış hacminin 1.9 trilyon Türk lirası (276 milyar dolar) olduğu öğrenilirken, ABD'deki listede birinci sırada ise 559.2 milyar dolarlık satış hacmi ile Walmart isimli perakende satış zinciri yer aldı.

Bu rakamlar ışığında; Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin satışlarının, Walmart'ın satışlarının yarısına bile tekabül etmediği görülüyor.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum