1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'Türkiye'de Taliban Ofisi' Haberi
'Türkiye'de Taliban Ofisi' Haberi

'Türkiye'de Taliban Ofisi' Haberi

Bazı illegal yapılanmaların Türk Hükümetini El Kaide ve Taliban'la yakın göstermeye çalışarak ABD ve AB ülkelerinin hükümete karşı tavır alması sağlamaya çalıştığı belirtiliyor.

24 Şubat 2014 Pazartesi 14:05A+A-

Başbakan Erdoğan'ın özellikle de Gezi olayları esnasındaki tutumları sebebiyle habercilikten uzak ve misyoner tavırlarla vasıflandırdığı Batı medyasının Türkiye aleyhine faaliyetler yürüttüğü belirtiliyor.

Ülkedeki illegal yapılanmanın da bu gayrette olduğunu söyleyen hükümetin  El Kaide ve Taliban'la yakınlığı kurulması durumunda ABD ve AB ülkelerinin daha kolay hedefi haline geleceği düşünülüyor.

Batı medyasında bugün yer alan ve Türkiye'de haber yapılan Taliban'ın Türkiye'de ofis açtığı yönündeki haber Dışişleri tarafından yalanlandı. 

Bakanlık Sözcüsü Tanju Bilgiç'in "Afganistan'da canlandırılmaya çalışılan barış ve uzlaşı süreci kapsamında ülkemizde bir Taliban ofisi açıldığı yönünde bugün yabancı basında yayımlanan haberin basınımızca da alıntılandığı görülmüştür. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Türkiye'de böyle bir ofis açılmamıştır." dediği kaydedildi. (Incanews)

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum