1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Türkiye, Yemen Büyükelçiliği'ni Kapatıyor
Türkiye, Yemen Büyükelçiliği'ni Kapatıyor

Türkiye, Yemen Büyükelçiliği'ni Kapatıyor

Türkiye de Yemen'deki büyükelçiliğini kapatan ülkeler arasına girdi, büyükelçi ve elçilik çalışanları yarın ülkeye dönecek.

16 Şubat 2015 Pazartesi 10:30A+A-

Türkiye de Husilerin iktidarı ele geçirmesinden sonra ciddi iç savaş tehlikesinin baş gösterdiği Yemen'deki büyükelçiliğini kapatıyor.

Hürriyet’te yer alan habere göre Sana Büyükelçiliği'nin faaliyetleri yarın geçici olarak askıya alınacak ve büyükelçilik binası kapatılacak. Büyükelçi Fazlı Çorman ve beraberindeki çekirdek kadro da yarın Türkiye'ye dönecek.

Yemen'de yaşayan ve bu ülkeden ayrılmak isteyen Türkiyelilerin tahliyesi dün THY'nin İstanbul-Sana-Aden seferini yapan uçağıyla gerçekleştirildi. 100'den fazla Türkiyeli ile Sana Büyükelçiliği'ndeki çekirdek kadrodan bazı personel ülkeyi terk etti. Son durum tahlilinden sonra büyükelçiliğin faaliyetleri durdurulup, büyükelçilik binası kapatılacak. Büyükelçilik binasındaki önem kaşıyan gizli kriptoların güvenli bir şekilde imha edilmesinden sonra büyükelçi Fazlı Çorman da Türkiye'ye dönecek. Türkiye daha önce de ABD'nin Sana Büyükelçiliği ek binasının inşaatı üstlenmiş bir Türk şirketinin 200'den fazla çalışanını tahliye etmişti.

Dışişleri Bakanlığı da Yemen'e ilişkin seyahat uyarısını yeniledi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Mevcut şartlarda, halen Yemen'de bulunan vatandaşlarımızdan mücbir sebebi olmayanların bu ülkeden ayrılmaları ve vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça bu ülkeye seyahat etmemeleri kuvvetle tavsiye edilmektedir. Yemen'den ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın, THY dahil halen devam eden tarifeli uçuşlarla ülkeden çıkışları mümkündür" denildi.

 

HABERE YORUM KAT