1. HABERLER

  2. HABER

  3. Türkiye-İsrail Arasında Kriz Sonrası İlk Görüşme
Türkiye-İsrail Arasında Kriz Sonrası İlk Görüşme

Türkiye-İsrail Arasında Kriz Sonrası İlk Görüşme

İsrail, Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan Mavi Marmara gemisine düzenlenen kanlı baskın sonrasında Türkiye ile ilk kez üst düzey bir görüşme yapıldığını duyurdu.

01 Temmuz 2010 Perşembe 12:31A+A-

Bir İsrailli Sözcü, BBC'ye, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsrail Ticaret Bakanı Benyamin Eliezer'in gizlice bir araya geldiğini söyledi. Sözcü görüşme talebinin Türkiye'den geldiğini belirtti. Ancak Ankara bunu doğrulamadı.

Dostane bir havada geçtiği belirtilen görüşmenin nerede yapıldığı da netlik kazanmadı. Bir kaynak görüşmenin İsviçre'de, başka bir kaynak ise Brüksel'de yapıldığını söylüyor.

Lieberman'a Haber Verilmedi

Bu arada görüşme haberi İsrail'de gerginliğe neden oldu. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, görüşmeden haberdar edilmediği için Başbakan Benyamin Netanyahu'yu otoritesini sarsmaya çalışmakla suçladı. Siyonist Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanlığı'na tamamen teknik nedenlerden dolayı haber verilmediği belirtildi. Açıklamada, İsrail Ticaret Bakanı'nın Türkiye'den gelen gayri resmi görüşme talebini Başbakan'a ilettiği, Başbakan'ın da Ankara'yla son bir kaç haftadır farklı temas girişimlerinin olduğu bir ortamda böyle bir görüşmeye karşı çıkmadığı kaydedildi.

Türkiye, 9 kardeşimizin şehadetiyle sonuçlanan gemi baskınından sonra İsrail'le ekonomik ve askeri ilişkilerini sınırlayabileceği uyarısında bulunmuştu.

Lieberman: Gizli Görüşme Nedeniyle İstifa Etmem

İşgalci İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Ahmet Davutoğlu ile Ben-Eliezer arasındaki "gizli" görüşmeden haberdar edilmemesi nedeniyle duyduğu büyük öfkeye rağmen, koalisyon hükümetinden istifa etmeyeceğini açıkladı.

Lieberman, "Saatler ilerledikçe savunma bakanı ve Başbakanlık Bürosundaki üst düzey yetkililerinin de bu iş içinde olduklarını ve her şeyin ABD ile koordine edildiğini öğreniyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum