1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Türkiye İşgalci İsrail'in Ankara Büyükelçisini Gönderiyor
Türkiye İşgalci İsrail'in Ankara Büyükelçisini Gönderiyor

Türkiye İşgalci İsrail'in Ankara Büyükelçisini Gönderiyor

İsrail'in Gazze'deki katliamı sonrası, İsrail'in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. İsrail Büyükelçisi'ne "Tel Aviv'e dön" denildiği öğrenildi.

15 Mayıs 2018 Salı 16:20A+A-

Ahaber’in dışişleri kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre, Gazze'de yaşanan olaylar nedeniyle İsrail'in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak Gazze sınırındaki olaylar nedeniyle İsrail'in protesto edildiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan İsrail Büyükelçisi'ne "Bir süre Tel Aviv'e dön" denildi.

Yeni Şafak’ın aktardığına göre, İsrail'in Filistinlilere yönelik acımasızca katliamını 'meşru' olarak göstermeye çalışan Na'eh, silahsız göstericiler için 'katil' ifadesini kullanmıştı.

TÜRKİYE'NİN TEL AVİV BÜYÜKELÇİSİ ANKARA'DA

Dışişleri Bakanlığı'nın Filistin'deki olaylardan sonra istişareler için çağırdığı Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem de Ankara'ya geldi.

Büyükelçi Kemal Ökem'i Ankara'ya getiren uçak, saat 13.05'te Esenboğa Havalimanı'na indi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Tel Aviv ve Washington büyükelçilerinin istişare amacıyla Ankara'ya çağrıldığını belirtmişti.

.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum