1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Türkiye Düşünce Platformu: Yanlış Anlamaları Düzeltelim!
Türkiye Düşünce Platformu: Yanlış Anlamaları Düzeltelim!

Türkiye Düşünce Platformu: Yanlış Anlamaları Düzeltelim!

Türkiye Düşünce Platformu, İstanbul sözleşmesi tartışmalarından çekiliyoruz açıklamasından sonra bir yeni bir açıklama yaptı.

05 Ağustos 2020 Çarşamba 11:49A+A-

Türkiye Düşünce Platformu tarafından yapılan açıklama:

TÜDP olarak siyasi amaçlardan ziyade ülkemiz ve tüm insanlığın dünya ve ahiret kurtuluşu için çalışan bir düşünce kuruluşuyuz. Her türlü zülmün kimden gelirse gelsin karşısında olmak ve sözlerimizi aynı şuurla, açıklıkla ifade zorunluluğunda olduğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz. Kimseyi tahkir ve itham etmeden bu hedefe ulaşmak ana usulümüz olmakla münakaşadan ziyade müzakere etmeyi istiyoruz.

İstanbul sözleşmesi ile ilgili platformumuzun duruşu çok açıkça sözleşmeden çekilme talebimiz ve bunun gerekçelerini içeren raporumuz kamuoyuyla paylaşılmıştır. Bu süreç içinde farklı düşüncede olan kardeşlerimizi bir araya getirerek bir uzlaşma zemini oluşturmaya çalıştık.

Maalesef bu uzlaştırma çabalarımız yanlış anlaşılarak farklı yorumlara sebep oldu ve hatta bizi siyasi komploculukla itham eden hadsizler dahi oldu. Bu kişiselleştirilmiş tartışmaların dışında kalmak için uzlaştırma çalışmalarından çekildik, ama bunu da yanlış yorumlayanlar oldu.

Herkes bilmelidir ki, bizler TÜDP olarak değerler sistemimizi ve onu sosyal olarak ayakta tutan ailenin her ne pahasına olursa olsun savunucusu olduk ve olacağız. Siyasi amacı olmayan ve tamamen gönüllülük esasıyla burada bulunan bizleri, farklı alanlara çekmek isteyenlere alet olmayız, birikim ve birlikteliğimiz bunun nişanesidir.

Haklı mücadelemizde tekraren ifade etmek isteriz ki, İstanbul sözleşmesinden çekilmeli ve ne kadınları ne de aileyi koruyamayan 6284 sayılı yasayı tadil etmeliyiz. Bizler, hem kadınlarımızı hem de ailelerimizi koruyacak çalışmalar yaptığımızı ve  bu yönde her türlü çalışmaya katkıda bulunmaya hazır olduğumuzu tekraren açıklıkla ifade ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT