1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Türkiye dünya gıda krizini önledi"
"Türkiye dünya gıda krizini önledi"

"Türkiye dünya gıda krizini önledi"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul’da NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ortak basın toplantısı düzenledi.

04 Kasım 2022 Cuma 11:33A+A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi.

NATO GENEL SEKRETERİ JENS STOLTENBERG: TÜRKİYE'YE VE ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR EDERİZ

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini, Ukrayna'daki durumları ele aldık. Hiç kimse bu illegal savaşta Rusya'yı desteklememeli. Türkiye'ye Ukrayna'ya verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özellikle teşekkür ediyorum çünkü tahıl anlaşması ile dünyada bir gıda krizini önlediler. Bu çabaları takdirle karşılıyoruz.

Türkiye'nin bu önemli yaşam hattını korumak için ve milyonlarca insanın ihtiyacı için yaptıklarını büyük takdirle karşılıyoruz.

Türkiye'nin önemli beklentileri var İsveç ve Finlandiya ile yapılan muhtırada. Ben de bu beklentilerinizi paylaşıyorum. Finlandiya ve İsveç terörle mücadelede Türkiye ile işbirliklerini artırdılar. Daha fazla iade ve sınır dışı olayları olmaya başladı. Kısıtlamalar kalktı. İttifaka güçlü desteği için Türkiye'ye bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.  

"TÜRKİYE'NİN KRİTİK ROLÜ BİR KERE DAHA ORTAYA ÇIKARDI"

Milyonlarca insan Ukrayna'dan gelecek tahıla ihtiyaç duyuyor. Eğer bu ihracat gerçekleşmezse milyonlarca insan mağdur olur, milyonların beslenmesi buna bağlı. Hafta sonu yaşanan bu sorunun giderilmesi ve tahıl anlaşmasına dönülmesi çok önemliydi. Erdoğan'a bir kez takdirlerimi iletiyorum. Türkiye'nin oynadığı kritik rolü bir kere daha ortaya çıkardı. Ayrıca Türkiye esir takasında da önemli roller oynadı. 

Gerçek anlamda sorunun çözülmesi elbette savaşın sona ermesi ile mümkündür. Artan fiyatlar savaşın kendisinin bir sonucudur.

 

HABERE YORUM KAT