1. HABERLER

  2. HABER

  3. Türkiye Barış Meclisi Hakkari Saldırısını Kınadı
Türkiye Barış Meclisi Hakkari Saldırısını Kınadı

Türkiye Barış Meclisi Hakkari Saldırısını Kınadı

Türkiye Barış Meclisi tarafından yapılan açıklamada Hakkari’de meydana gelen saldırı lanetlendi ve provokasyon olduğu ifade edildi.

17 Eylül 2010 Cuma 14:39A+A-

Türkiye Barış Meclisi sözcüsü Dr. Metin Bakkalcı'nın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dün yine insanım diyen herkesi ürperten vahşi bir saldırıyla sarsıldık. Barış için, askeri operasyonların durması ve silahların susması için çağrıların yoğunlaştığı bir süreçte böylesine sarsıcı bir provokasyonun gerçekleşmiş olması çok düşündürücüdür.

Türkiye, bu türden saldırılara 1990 yıllarından itibaren çok şahit oldu. Barışın ve çözümün önünü kesmek isteyenler hep aynı yönteme başvuruyor.

Hükümet, Şemdinli'ye, Güçlükonak'a, Bingöl'e benzer bu saldırının amacına ulaşmasını engelleyecek tedbirleri acilen almalıdır. Olayın faillerini açığa çıkarmalıdır.

Saldırının son dönemde bu türden provokasyonların sıkça yaşandığı Hakkâri bölgesinde gerçekleşmesi faillerin kimler olabileceğine ilişkin ciddi bir emaredir. Özellikle de, referandum sonuçları dikkate alındığında failleri belli provokasyon olduğu görülüyor.

Artık yeter,  barışı ve çözümü engellemek isteyenlerin sesine ve eylemlerine değil,  toplumun vicdanın sesine kulak verilmelidir. Kürt Sorunu'nun muhataplarıyla müzakere başlatılmalıdır.

Türkiye Barış Meclisi, başta Hakkâri halkı olmak üzere tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyor."

HABERE YORUM KAT