1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Türkiye Akdeniz'de doğalgaz mı buldu?
Türkiye Akdeniz'de doğalgaz mı buldu?

Türkiye Akdeniz'de doğalgaz mı buldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Cuma günü bir müjde açıklayacağım' sözlerinin ardından yabancı ajanslar Türkiye'nin Akdeniz'de doğalgaz kaynağı bulduğunu iddia etti. Bazı kaynaklar ise gazın Karadeniz'de bulunduğunu öne sürdü.

19 Ağustos 2020 Çarşamba 21:04A+A-

Euronews’in haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Cuma günü açıklayacağız" dediği müjde Akdeniz'de tespit edilen bir doğalgaz kaynağı.

Bunun için NATO limanında demirli olan Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisi Kanuni yola çıktı. 12 bin metre derinliğe kadar 3 bin metre sondaj yapma özelliği olan Kanuni'nin 35 personeli bulunuyor.

Bulunan gazın değeri ve sınıflandırılması açısından ilk aşamada hangi derinlikte bulunduğu gibi teknik bilgilerin ise sır tutulması ve açıklanmaması bekleniyor. Ancak öne sürülen iddialara göre bulunan gaz kaynağı da hidrokarbon.

Bazı kaynaklar ise kaynağın Akdeniz'de değil Karadeniz'de olduğunu öne sürdü.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama şöyle:İnşallah Cuma günü tüm milletimize bir müjdeyi vermekle karşı karşıya olacağımızı tahmin ediyor ve buna inanıyorum. Şu anda bu müjdenin hayalleri rüyası içindeyiz. Cuma günü inşallah bu müjdeyi milletimize vermek suretiyle Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına şimdiden inanıyorum."

HABERE YORUM KAT

1 Yorum