1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Türkiye ABD'yi Dünya Ticaret Örgütü'ne Şikayet Etti
Türkiye ABD'yi Dünya Ticaret Örgütü'ne Şikayet Etti

Türkiye ABD'yi Dünya Ticaret Örgütü'ne Şikayet Etti

Türkiye ek vergi kararından dolayı ABD'yi Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) şikayet etti.

20 Ağustos 2018 Pazartesi 20:02A+A-

Dünya Ticaret Örgütü, Türkiye’nin, ABD tarafından alüminyum ve çelik ticaretine koyduğu ek vergilerle ilgili şikâyette bulunduğunu duyurdu.

Dünya Ticaret Örgütü'nün (DTÖ) Twitter hesabından paylaştığı açıklamada, "Türkiye, ABD tarafından çelik ve alüminyum ürünlere uygulanan ilave ithalat vergileriyle ilgili ABD ile Dünya Ticaret Örgütü ihtilaf danışmanlığı talebinde bulundu. Talep, 20 Ağustos'ta DTÖ üyelerine dağıtıldı." ifadeleri yer aldı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye'nin çelik ve alüminyum ihracatına yönelik vergileri artırmasına ilişkin perşembe günü yaptığı açıklamada, "Bunlarda yüzde 25 ve yüzde 10 olarak uyguladığı vergileri iki katına çıkarmış olmasına hemen karşılıklılık ilkesi gereği cevap verdik ve 22 kalem ithal ürünümüzde toplam 533 milyon dolarlık vergiye tekabül eden yaptırımlarımızı duyurduk. Dünya Ticaret Örgütünde kendilerini panele davet ettik ve Amerika'ya da panel davetimiz ulaştı. Böylece DTÖ'de dava sürecini başlatmış olduk." demişti.

Kaynak: TRT Haber 

HABERE YORUM KAT