1. HABERLER

  2. HABER

  3. Türkistanlılar Hakkındaki Yayınlar Yabancı Düşmanlığıdır
Türkistanlılar Hakkındaki Yayınlar Yabancı Düşmanlığıdır

Türkistanlılar Hakkındaki Yayınlar Yabancı Düşmanlığıdır

Uluslararası Türkistanlılar Dayanışma Derneği Başkanı Burhan Kavuncu geçen pazar günü IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınıp serbest bırakılan Türkistanlılar hakkında açıklamalarda bulundu.

21 Ekim 2015 Çarşamba 23:13A+A-

İstanbul Pendik'te pazar günü IŞİD'çi suçlamasıyla gözaltına alınan Türkistanlıların tamamı serbest bırakıldı. Basında IŞİD'çi terörist olarak lanse edilen Türkistanlıların tamamının kendi ülkelerindeki dikta rejimlere karşı duran, siyasi muhalefet yapan düşünce suçluları olduğu anlaşıldı. Serbest kalan Türkistanlılar adına bir açıklama yapan Türkistanlılar Vakfı Başkanı Burhan Kavuncu, bu kişileri IŞİD'çi, eğitim gördükleri yerleri ise IŞİD medreseleleri olarak empoze eden basını kınadı, "Bu durum Türkiye'deki yabancı düşmanlığının yeni bir versiyonudur." dedi. 

Türkiye'deki Türkistanlılar diasporasının vekili olarak konuşan Burhan Kavuncu'nun açıklaması şu şekilde: 

"Pendik’te yakalanan ve basında “terörist/ Işid üyesi militan” diye gösterilen kişilerin tamamı dün İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakıldı. İstanbul Göç İdaresi’ne götürülen 25 kişi, oturma izni kontrolleri yapıldıktan sonra evlerine dönecekler.

“Pendik’te IŞİD kampı” başlığı ile yayınlanan haberlerin hepsi uydurmadır. İstanbul’da yoğun bir Türkistanlı göçmen nüfusu yaşamaktadır. Orta Asya’daki diktatörlük rejimlerinden kaçan, özellikle Özbekistan ve Tacikistan’daki dini baskı ve yasaklardan dolayı ülkelerini terk eden on binlerce aile Türkiye’de mülteci olarak bulunmaktadır.

İstanbul’daki Türkistanlı muhacirlerin IŞİD veya başka gruplarla alakası yoktur. Sadece kendi ülkelerindeki dikta rejimlerine karşı siyasi muhalefet yapan, “dini inanç ve düşünce suçlusu” kişilerdir. Suriye’de 5 bin Özbek’in IŞİD saflarında savaştığı tamamen yalandır.

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı “misafir öğrenci” uygulamasını kaldırdığı için, ikamet izni olmayan ailelerin çocukları sokakta bırakılmıştır. Bu aileler kendi imkanları ile çocuklarına dini eğitim vermek için medrese/ kurs benzeri yerler açmaktadırlar. Bunların “IŞİD kampı” olarak nitelendirilmesi iftiradır.

Bazı Avrupa ülkeleri, mültecileri engellemek maksadı ile bu insanları “terörist, vs.” diye karalamaya çalışmaktadır. Türkiye medyasının Türkistanlı muhacirlerle ilgili yaptığı yayınlar da “yabancı düşmanlığının” yeni bir versiyonudur."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

1 Yorum